Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich obeznanych w temacie!

Nie ma w tym żadnej urazy, ja jestem nowy i tu na forum, i w kwestii samochodów BMW. Planuję zakup 524td z 1989, automat, sprowadzony z Niemiec, już na polskich numerach. Komuś zależy na szybkim zbyciu, bo twierdzi, że ma inny biznes na widoku i chce sprzedać niedrogo, ok. 7.000. Poradźcie, czy w ogóle się tym interesować, a jeśli tak, to na co w szczególności zwrócić w tym modelu uwagę. Pamiętajcie, nie jestem mechanikiem, ale ogólne pojęcie posiadam...

Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi - jeszcze raz dzięki za zainteresowanie moim problemem...

pozdr,

JB :mad2:

Opublikowano
w tym silniku to na wszystko,głowica-przegrzewa sie i peka,pompa wtryskowa,turnina.
Opublikowano
Silnik rewelacja.Jako jeden z nielicznych polecam :cool2: Części w miarę tanie.Jeśli ktoś dba to odwdzięczy się długowiecznością.Faktycznie trzeba uważać na głowicę żeby jej nie przegrzać bo wtedy pęknie.Z turbiną myśle nie powinno być problemów podobno każda zrobi min 500 000km.Na E28 jest idealny ale na E34 będzie trochę słaby...Mi w jeździe mieszanej potrafi spalić 7,5 litra ropy na automacie... 8)