Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zależy od ceny ropy/benzyny w dniu odsprzedaży :wink:

W 2002 roku litr ropy kosztował 2,30zł, dziś podchodzi pod 5zł, jeśli tendencja się utrzyma ropa przekroczy 10zł do 2012-2013 roku :roll:

A wtedy jazda klekotkiem nie będzie już taka przyjemna dla kieszeni :nienie:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
W 2002 roku litr ropy kosztował 2,30zł, dziś podchodzi pod 5zł, jeśli tendencja się utrzyma ropa przekroczy 10zł do 2012-2013 roku :roll:

pewnie mialbys racje gdyby rynki opisywala linia prosta

zent:

dzis popularne sa kombi w dieslu, a jak ktos wie jakie beda tendencje za 5 lat to z pewnoscia za 5 lat bedzie bardzo bogaty ;)

Opublikowano

Na szczęście większość rynków opisuje sinusoida, ale mam wrażenie że co do paliw płynych to jesteśmy jeszcze w fazie wzrostu, choć z drugiej strony, może niedługo pęknie bańka spekulacyjna na rynku ropy :?:

Tak jak napisałeś, gdybym to wiedział byłbym niewyobrażalnie bogaty :lol:

Odnośnie tematu, weź ten który tobie bardziej odpowiada, przyjemność z jazdy jest bezcenna...

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
Oczywiście najlepiej się kierować własnym poczuciem przyjemości, ale patrząc na ogłoszenia w PL i w DE to odnosze wrazenie że jest ich mało i nic się nie sprzedaje, chyba że wszystko na mobile.de to paści. Dieslami jeżdżę już od kilku lat i chciałem odmiany. Kupując relatywnie młody rocznik, diesel powinien nie przysparzać problemów, natomiast benzyna jest droższa o bagatela 10-20 000 pln :duh:
Opublikowano
Oczywiście najlepiej się kierować własnym poczuciem przyjemości, ale patrząc na ogłoszenia w PL i w DE to odnosze wrazenie że jest ich mało i nic się nie sprzedaje, chyba że wszystko na mobile.de to paści. Dieslami jeżdżę już od kilku lat i chciałem odmiany. Kupując relatywnie młody rocznik, diesel powinien nie przysparzać problemów, natomiast benzyna jest droższa o bagatela 10-20 000 pln :duh:

Wyższe ceny silników benzynowych wynikają wyłącznie z faktu, że te auta mają mniejsze przebiegi i jest ich trochę mniej. Jeśli naprawdę robisz 11 Tkm rocznie to diesel nie jest dobrym rozwiązaniem. Każda awaria tego silnika zniszczy oszczędności na paliwie.

Mi udało się kupić moje auto za 38 tys, ma rzeczywisty przebieg wynoszący 98 Tkm i jest z 2002 r. Wadą są lakierowane w przeszłości drzwi z prawej strony oraz dość ubogie wyposażenie.

Opublikowano
jak podałeś robisz mały przebieg roczny to weź benzynę, przyjemność z jady gwarantowana i wyraźniejsza niż dieslem (330d jest niczego sobie ale z 330i przegrywa :) ) jedyny minus do dość duże spalanie przy dynamicznej jeździe ale na twoim miejscu i tak brał bym benzynę :8)
Opublikowano

Wyższe ceny silników benzynowych wynikają wyłącznie z faktu, że te auta mają mniejsze przebiegi i jest ich trochę mniej. Jeśli naprawdę robisz 11 Tkm rocznie to diesel nie jest dobrym rozwiązaniem. Każda awaria tego silnika zniszczy oszczędności na paliwie.

Mi udało się kupić moje auto za 38 tys, ma rzeczywisty przebieg wynoszący 98 Tkm i jest z 2002 r. Wadą są lakierowane w przeszłości drzwi z prawej strony oraz dość ubogie wyposażenie.

A nie jest przypadkiem tak, że nowa 3.0i była droższa w zakupie od diesla 3.0 :worried: a to przekłada się też na używane egzemplarze? Wypasione sztuki 330i z 2004-2005 (navi 16/9, pompowane fotele, skóra itp, itd z przebiegiem do 100 000 km kosztują od 22 000 - 27 000 euro :duh: Za 15 000 - 17 000 euro to trafi się egzemplarz z 2001-02 a samochodem chcę bez problemów pojeździć min 5 lat.