Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam zamierzam kupić e32 730i słyszałem na części bardzo drogie. co czesto sie pasuje u tej beemki na co zwrocic uwage kupując? u tej ktora zamierzam kupić podobno wszystko jest igla ale jeden cylinder coś nie chce chodzić i trzeba wymienić przewód od wysokiego napiecia do świecy lub świece. zakładał ktoś gaz do niej?ile trzeba zapłacić za instalacje mniej więcej
Opublikowano
witam zamierzam kupić e32 730i słyszałem na części bardzo drogie. co czesto sie pasuje u tej beemki na co zwrocic uwage kupując? u tej ktora zamierzam kupić podobno wszystko jest igla ale jeden cylinder coś nie chce chodzić i trzeba wymienić przewód od wysokiego napiecia do świecy lub świece. zakładał ktoś gaz do niej?ile trzeba zapłacić za instalacje mniej więcej

Kolego jak już chcesz ją brać to niech sprzedający zrobi chociaż te kable będziesz wiedział czy to rzeczywiście to.

jeśli chodzi o gaz to tylko sekwencja. Te silniki nie tolerują gazu I i II gen poprostu bardzo czesto rozwalają przepóływki a to nie jest koszt 20 zl.

Koszt takiej instalacji to ok 3000zl.

Pozdrawiam Adrian

Opublikowano

malo prawdopodne zeby to byla kabla wn, niech wlasciel wymieni w zadnym wypadku nie kupuj sam

a co do sprawdzenia auta

-poziom plynu chlodzacego na zimnym

-czy w oleju nie ma wody i na odwrot

-twardosc przewodow na cieplym

-czy silnik nie jest mokry

-czy skrzynia nie jest mokra

-czy skrzynia nie szarpie na zimnym i cieplym

-czy silnik chodzi rowno na zimnym i cieplym

-czy sie nie przegrzewa

-szerokosc szczelin karoseri

-warto sprawdzic grubosc lakieru

-jezeli srodek jest bardzo mocno zniszony a przegieg podany jest niski mozna domyslac sie ze byl cofany

-elektryke i elektronike wewnatrz, naprawa nawet dronych usterek jest kosztowna

a serwisowanie e32 czasem moze przekroczyc jego wartosc

Opublikowano
jak zamierzam autko sprowadzici nie kupowac w polsce od takiego co sprowadza.. niemcowi radzej nie bedzie chcialo sie wymieniac kabla bo jemu to jest obojetne. grubość lakieru po to czy nie byla rozbita? chyba w niemczech poszla by do kasacji rozbita
Opublikowano
Jeśli będziesz się zaopatrywał w części tylko w serwisie,to wiadomo,że będziesz płacił dużo,ale są markowe zamienniki(febi,lemforder),no i używki,które obniżają koszty części,jak chcesz jeżdzić na gazie to tylko sekwencja,ja swoją miałem na 2 gen. osiągi na poziomie silnika 1.4,zużycie gazu na poziomie silnika 5.0,po półtora roku męczarni jest sekwencja,spalanie i osiągi wróciły do normy.Ogólnie e32 to bardzo dobre auto,nie cierpi na jakieś powtażające się usterki.Jedyny konkurent to w126,reszta czyli audi v8 czy Senator nie dorasta mu do pięt.
Nur bmw e32
Opublikowano (edytowane)
jak zamierzam autko sprowadzici nie kupowac w polsce od takiego co sprowadza.. niemcowi radzej nie bedzie chcialo sie wymieniac kabla bo jemu to jest obojetne.

To,że sprowadzona nie oznacza lepsza.Chociaż jest sporo dobrych aut.

grubość lakieru po to czy nie byla rozbita? chyba w niemczech poszla by do kasacji rozbita

Taa...W Niemczech robią to samo co u nas-naprawiają,cofają licznik i na sprzedaż.

Edytowane przez Basti735
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Potwierdzam co do gazu, miałem 735i z gazem prawdopodobnie 2 generacji - napewno nie sekwencja, w każdym razie kosztowo wychodzilo mnie to tyle co 750 na paliwie pomijając kłopoty z odpalaniem i osiągi na poziomie sprawnego malucha, nie jestem zwolennikiem gazu więc Ci go nie polecam, ale jeśli samochód ma być do jazdy na codzień to chyba warto pomyśleć o sekwencji, znajomy ma 735 z takim gazem i sobie chwali, z tego co widzę wszyscy na forum też. Części nie są aż tak drogie, chociaż niektóre detale potrafią mieć swoją cene :D
Opublikowano

jak jesteś z google to powinienes umiec szykac - wiec włącz funkcje szukaj - taki temat był juz ze 100 razy !!! więc wysil mózg i poszukaj !

:search: :search: :search:

Opublikowano
sekwencja ile kosztuje? szukałem ale na tym forum najlepiej zapytać bo rozbudowane i każdy wie o co chodzi. cofany licznik to raczej nie bo ma przejechane 260tys
Opublikowano
sekwencja ile kosztuje? szukałem ale na tym forum najlepiej zapytać bo rozbudowane i każdy wie o co chodzi. cofany licznik to raczej nie bo ma przejechane 260tys

i przez takie własnie podejście jest na forum mase śmieci i nikt nic nie moze znalezc ...

niech ci sie chce !!!

Opublikowano

Tak jak pisze xsilver : najpierw szukaj, a potem dopytuj. To o co pytasz znajdziesz w pare minut.

Jeśli chodzi o cene gazu - to zależy do jakiego silnika r6, v8, v12, pojemość.

Istotny jest dobór ilości i rodzaju materiałów.

Ale do v8 3.0 czy 3.5 - sekwencja w przedziale 4200-6000.

Jeśli chodzi o koszty - każde auto czasem niedomaga, ale e32 jest bardzo trwałe i mocne, a to rekompensuje część kosztów.... nie mówiąc o komforcie i przyjemności użytkowania

:cool2:

Opublikowano
do tego silnika co masz, to instalacja bez butli to od 3000zł, tylko wtrysk dwu grupowy wielu gazowników przerasta. Reduktor do tego typu wtrysku musi być mocno nadmiarowy, wtryskiwacze muszą mieć 6mm skoku tłoczka.
Opublikowano
Panowie skąd takie ceny do m30 :duh: ,wiadomo założy PRINSA,koszty będą duże,ale spokojnie za 2500zł,wmontują ci dobrą inst.sekw. z której będziesz zadowolony.
Nur bmw e32
Opublikowano
o ile marek1132 masz racje to mnie pocieszyłeś bo jak zobaczyłem 6tys to sie zszokowałem :shock: wiec jak wkoncu 2500-3000wystarczy?
Opublikowano
Chociaż nie jest specem od gazu to powiem tak-podstawą w M30 (jeśli już gaz)-jest sekwencja.A sekwencje są różne.Do 6 cylindrowców od 3 do 6 tysięcy.Im lepsza(a to często wiąże się z ceną)-tym lepiej.
Opublikowano
Ja w tej chwili mam założoną sekwencję ESGI,wtryski valtek,przewody miedziane wymienione z fi 6 na fi 8,miałem wcześniej 2 gen.z tamtej instalacji została tylko butla(ma 2 lata),zapłaciłem 2 tyś zł za przeróbkę,2 lata gwarancji i jestem bardzo zadowolony,jeżdzi jak na benzynie,nigdy już nie wsadze 1 lub 2 gen.,chyba,że kupię auto na gażniku lub wtrysku mech. :wink:
Nur bmw e32
Opublikowano
na 2500 nie licz, 3000-3500 to bez problemu znajdziesz, Pamiętaj tylko żeby nie zakładali Valteków tylko Magic Jet

powiesz,że nie chcesz za 2500zł tylko za 3500zł,to też ci założą,bo 1000zł wezmą do kieszeni :D ,magic Jet,są to super wtryski,ale na Valtekach też bardzo dobrze jeżdzi,valteki nie są tak szybkie jak magic,ale czasy wtrysku w m30 są stosunkowo długie,więc Valteki są ok,no i regeneracja valteków kosztuje raptem kilkanaście złotych.

Nur bmw e32
Opublikowano
na 2500 nie licz, 3000-3500 to bez problemu znajdziesz, Pamiętaj tylko żeby nie zakładali Valteków tylko Magic Jet

powiesz,że nie chcesz za 2500zł tylko za 3500zł,to też ci założą,bo 1000zł wezmą do kieszeni :D ,magic Jet,są to super wtryski,ale na Valtekach też bardzo dobrze jeżdzi,valteki nie są tak szybkie jak magic,ale czasy wtrysku w m30 są stosunkowo długie,więc Valteki są ok,no i regeneracja valteków kosztuje raptem kilkanaście złotych.

jakies konkretne wartosci moze?

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Opublikowano

ja mam na żótych Valtekach instalkę i ni cholery nie chce chodzić.

A co do kolegi któy pisze że im drożej tym lepie, hmm niestety nic bardziej mylnego, drogie wtryskiwacze PRINS, KHEIN rozwalają siębardzo szybko od naszego gazu, kosztuja w tysiacza złotych i przy uszkodzeniu jednego trzeba kupić całą listwę.

Opublikowano
To samo jest z wtryskami matrix,takie chciałem,ale odradził,ponieważ nie da się ich regenerować , usterka jednego wtryskiwacza wiąże się z wymianą całej listwy,komplet do e32 to ponoć 800zł.Ja jeżdżę na czerwonych i jest ok.Być może jakbym miał zamontowane PlanjJet lub MagicJet,które stosunkowo niedawno weszły,byłoby jeszcze lepiej,ale nie jeżdziłem więc skali porównania nie mam.
Nur bmw e32
Opublikowano
A co do kolegi któy pisze że im drożej tym lepie, hmm niestety nic bardziej mylnego, drogie wtryskiwacze PRINS, KHEIN rozwalają siębardzo szybko od naszego gazu, kosztuja w tysiacza złotych i przy uszkodzeniu jednego trzeba kupić całą listwę.

Czuje że chodzi o mnie. :)

Nie napisałem nigdzie że im drożej tym lepiej-czytaj dokładniej.

Im lepsza(a to często wiąże się z ceną)-tym lepiej.