Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajduje się w bagażniku obok zapasu z prawej strony auta i jest w czarnej obudowie. Czym ten moduł steruje? Nigdzie nie mogę znaleźć info. Znalazłem jeden wpis na niemieckim forum ale nie czaję tego języka. ;)

http://img65.imageshack.us/img65/7069/bmwhj3.th.jpg

Jest strasznie skorodowany od wewnątrz. Zastanawiam się, czy w ogóle działa. :)

Update

Poszedłem do auta sprawdzić czy coś nie działa i jak na razie wszystko chodzi. Co ciekawe nie działał mi parktronik, nie miałem światła wstecznego i kierunki szybko migały. Po odpięciu tego gówienka wszystko działa jak fabryka!!! :D Więc od czego to? :)

Opublikowano

Dzięki wielkie. Właśnie kiedyś to auto miało hak jak jeszcze był oryginalny zderzak. Niestety ktoś go wymienił. :) I to by wyjaśniało sprawę. Moduł do wyjeb... :) :cool2:

Dziękuję za pomoc. :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A ja mam inny problem. Założyłem oryginalny hak do swojej E39 530d Touring (prod 2003) i nie mam zielonego pojęcia jak podpiąć instalację elektryczną, tzn kable z kostki haka i moduł? Czy ktoś z Was może ma jakiś schemat lub wie jak to powinno być połączone?
Opublikowano
a ja jak podpiołem przyczepe to wszystkie swiatła zaczeły migac .czy ktos miał cos takiego u siebie?
Kierowca BMW bez punktów karnych? Nie ma takiego... no chyba że uciekł...
Opublikowano

do starszych roczników e39 - 96,97 i chyba częściowo 98 nie jest potrzebny moduł oświetlenia przyczepy. Można się wpinać bezpośrednio w przewody przy tylnych lampach i wszystko pięknie działa.

sprawdzone i przetestowane :-)

Opublikowano
U mnie był oryginalnie a auto mam z 97. Moduł jest pewnie dla kompa, który testuje sprawność żarówek. Jak podepniesz się pod jakąś żarówkę to nie będzie błędu przepalonej żarówki? Bo coś mi się zdaje, że tak właśnie będzie na czas podpięcia przyczepki.