Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zastanawiam się nad odchamieniem mojego auta (folie z przednich szyb po poprzednim właścicielu już zerwałem, został tył przyciemniony na 70%), myślę nad zerwaniem folii i wstawieniem jakieś rolety. Problem w tym, że nigdzie nie ma manualnej, tylko elektryki z półką. Co myślicie o czymś takim (oczywiście w odpowiednich wymiarach). http://www.allegro.pl/item389071856_roleta_przeciwsloneczna_carpoint_110_58_95_trapez.html ?
Opublikowano
ja w moim bylym e34 mialem i przyciemnione szyby i ta wlasnie rolete i sprawdzilo sie :cool2: tylko trzeba pilnowac zeby przy cofaniu ja spuscic :twisted2:
Opublikowano
Zastanawiam się nad odchamieniem mojego auta (folie z przednich szyb po poprzednim właścicielu już zerwałem, został tył przyciemniony na 70%), myślę nad zerwaniem folii i wstawieniem jakieś rolety. Problem w tym, że nigdzie nie ma manualnej, tylko elektryki z półką. Co myślicie o czymś takim (oczywiście w odpowiednich wymiarach). http://www.allegro.pl/item389071856_roleta_przeciwsloneczna_carpoint_110_58_95_trapez.html ?

piękna wioska :duh: tylko oryginał a nie robic z siebie wieśniaka :duh:

Opublikowano

No w porządku, ale skąd wziąć półkę z manualną roletą jak widzę tylko elektryczne w sprzedaży do sedana?

Opublikowano

Nie myślałem o elektrycznej, ponieważ :

1. Roleta zawsze będzie zaciągnięta, ponieważ będzie zastępowała przyciemnioną szybę, ponadto zawsze cofam na lusterka i mam czujki parkowania, więc nie będę musiał jej chować co chwilę.

2. Ważniejsze, to sie wiąże chyba z jakmiś przeróbkami, trzeba podłączyć gdzieś kable, przyciski itd., nie wiem, nie robiłem tego nigdy.

Opublikowano

No w porządku, ale skąd wziąć półkę z manualną roletą jak widzę tylko elektryczne w sprzedaży do sedana?

Niestety w E39 nie ma manuali tylko elek.Moja rada kupic oryg. uzywke rozlozyc ja elek i zostawić .U mnie jest caly czas wyciagnieta i nie przeszkadza przy cofaniu ani razu ja nie składałem :mrgreen:

Opublikowano

czemu odrazu wioska z przyciemnionymi szybami fajnie to wyglada :nienie:

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Tylko, że ja właśnie zamierzam zastąpić przyciemnione szyby tą roletą. Dużo roboty z tą orginalną jest, zakładanie allegrowej też mi sie jakoś specjalnie nie uśmiecha. Z każdą godziną przekonuję się jednak do pozostania przy ciemnych szybach, tym bardziej że w przyszłym roku zamierzam auto mocno zglebować i założyć 19-calowe Dotz Mugello, a wtedy ciemne szybki mogą się fajnie komponować do agresywnych felg. Z drugiej strony taki styl gangsta nie zawsze jest "potrzebny", sami rozumiecie - skojarzenia. Oprócz tego jasny przód i ciemny tył wizualnie z boku nie zachwyca.

Edytowane przez _Kris_
Opublikowano

Pozdrawiam

człowieku czytaj dokładnie mam na myśli rolety allegrówki :duh:

Opublikowano (edytowane)

Tylko, że ja właśnie zamierzam zastąpić przyciemnione szyby tą roletą. Dużo roboty z tą orginalną jest, zakładanie allegrowej też mi sie jakoś specjalnie nie uśmiecha. Z każdą godziną przekonuję się jednak do pozostania przy ciemnych szybach, tym bardziej że w przyszłym roku zamierzam auto mocno zglebować i założyć 19-calowe Dotz Mugello, a wtedy ciemne szybki mogą się fajnie komponować do agresywnych felg. Z drugiej strony taki styl gangsta nie zawsze jest "potrzebny", sami rozumiecie - skojarzenia. Oprócz tego jasny przód i ciemny tył wizualnie z boku nie zachwyca.

.jpg

przednie mozna tez lekko przyciemnic bo jakos tak dziwnie wyglada :roll:

Edytowane przez -znawca-
Opublikowano (edytowane)

Przednie, zaraz po zakupie, właśnie zerwałem (miały przepuszczalność 25%). Super sie prezentowało, ale nie chciałem problemów z policją czy przy przeglądach.

No i teraz mam dylemat, zrywać do końca wszystko i montować roletę czy zostawić. :)

Edytowane przez _Kris_
Opublikowano (edytowane)

Przednie, zaraz po zakupie, właśnie zerwałem (miały przepuszczalność 25%). Super sie prezentowało, ale nie chciałem problemów z policją czy przy przeglądach. Wyglądało to tak:

http.jpg

No i teraz mam dylemat, zrywać do końca wszystko i montować roletę czy zostawić. :)

jest jeszcze jedna metoda lekko przydymić piecowo

Edytowane przez -znawca-
Opublikowano

Witam Panowie!

Ja zamontowałem elektryczną roletę razem z półką. Absolutnie nie ma z tym problemu, oczywiście trzeba podciągnąć przewód i zamontować gdzieś przycisk jej podnoszenia - ja go wpakowałem do schowka w miejsce gniazda do latarki - i... już. Wsadziłem też rolety boczne, ale z tym jest zdecydowanie więcej problemów.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano

znawca - z przednimi nic nie mogę zrobić, bez wzglądu na to czy szyby są przyciemnione piecowo czy folią (to jest tylko kwestia estetyki), bo przepuszczalność musi być 70% (a fabrycznie właśnie tyle jest) i jeśli będzie mniej zabiorą mi dowód i będę musiał wymieniać ... całe szyby. Z resztą to też zbyt fajnie nie wygląda jak przednia szyba jest jasna, dwie przednie, boczne lekko przyciemnione, a tylnie czarne.

Cały czas myślę nad tą roletą uniwersalną, ponieważ każda półka w E39 wygląda z zewnątrz tak samo i jest przygotowana wnęka na montaż rolety elektrycznej również, gdy jej nie ma. Można tam przykręcić dół manualnej rolety i w sumie nie będzie widać różnicy. Pozostaje fakt, że ja tej rolety ani razy w roku nie będę składał, więc w sumie po co mi elektryka i wydawanie na jej kupno i montaz grubej gotówki. Ciężka sprawa.

Zwykła :

http://img55.imageshack.us/img55/4764/zztm7.jpg

Elektryczna :

http://img375.imageshack.us/img375/3241/zzaiy4.jpg

Opublikowano

Mnie się podobają lekko przyciemnione szyby. Zwłąszcza teraz , kiedy słońce roztapia wszystko na co spojrzy. Co do " stylu" to pewnie masz racją i co do " ...przeglądy/policja ..." też.

Twoja fura ładniej będzie wyglądała z lekko przyciemnionymi szybami( tył jest ciut za ciemny )

Pzdr.

PS. Oczywiście to mój gust , a Ty kieruj się swoim. Masz ładne auto.