Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stało się. Delikatnie na wysokości głowy pasażera kreska w dół ze skosa jakies 5cm.Auto użytkuję od 1,5 roku. Czy mogę domniemywać że autko zaczyna "pracować" . Stało się to przy zamkniętym dachu. Czy może ktoś miał podobną sytuacje i po wymianie szyby było ok, czy kolejny raz pęknie. Jeśli tak to jest jakiś sposób na to?

Dodam , że jak kiedyś miałem Astre F cabrio , 100% bezwypadkowa i zdażyło mi się pękła szyba podczas jazdy na drodze prostej i gładkiej jak stół...

Więc czy to może tylko zbieg okoliczności?

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
niewiem czy to zbieg okoliczności,ale mnie w zeszłym roku w Focusie(hatchback) pękła szyba sama od siebie na postoju.Pęknięcie wyszło z podszybia i szybko "rosło".
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
A tak na logike czy normalne jest, ze szyba sama peka ? 2 miesiace temu wymenialem swoja gdyz poszla mi z powodu zbyt silnego montazu lusterka wstecznego :) uwierz mi ze to nie jest takie proste 'zlamac' ta szybe. Jezeli peka sama z siebie to musi miec to jakis powod- nie stalo sie to 'przypadkowo' lub ze starosci :) Z drugiej strony w cabrio jest ona narazona na inna prace ale bez przesady, wicemistrzowie swiata pomyslali o tym i szyby powinny byc cale :] Daj znac jak dojdziesz co bylo
Opublikowano
Może była kiedyś wymieniana a później niefachowo zamontowana nowa? Wystarczy źle podklei albo na nierównym podłożu i gotowe...
Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
... nie stalo sie to 'przypadkowo' lub ze starosci :)...

i tu napewno nie masz do końca racji kolego. Nie widziałeś nigdy auta po wypadku? (mowa o nowych autach) co miało zniekształcony dach , karoserie , szybe wygiętą a nie pękła!!! Wieć lata i starość napewno przyczyniają się do większej podatności na pęknięcie. No a jak wytłumaczysz przypadek kolegi green71 - i napewno jest duzo wiecej takich przypadków - co szybka pęka na postoju...

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/