Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytanie jak w temacie, czy felgi o wymiarach 18" et 47 8J będą pasowały do e46 coupe i nie będzie nic obcierało nawet z kompletem pasażerów i załadowanym bagażnikiem ? Opony na nich to 225/40/18.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jesli Ci to cos pomoze to ja takie mam i nic nie ociera tylko nie wiem jakie jest ET na moich kołach

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a mozna to jakos spr . sprawdziłbym i dalbym Ci znac

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Opublikowano

Powinno być napisane z drugiej strony felgi, wewnątrz. Ale spoko nie zawracaj sobie głowy odkręcaniem koła, mam nadzieję, że ktoś będzie wiedział i napisze. Mimo wszystko dzięki za dobre chęci ;)

Ps. Byłbym też wdzięczny gdyby ktoś napisał jak to będzie z przyśpieszeniem do 100 i ogólnie na trasie np. Czy przy silniku 2.5 192KM znacznie będzie czuć zmniejszenie przyspieszenia zmieniając felgi z 16 na 18" ? Z góry dzięki.

Opublikowano
Dzięki wr75010 :cool2: A jak to będzie z tym przyspieszeniem ? Znacznie będzie czuć różnicę ?

to zależy czy na 16 miales 205 czy 225,

ja u siebie mam opony 225/45/17 - czyli kolo ma rozmiary dokladnie takie jak Twoje 18 225/40/18

mam tez zimowe 16 - 205/55/16

silnik 150 km i nie widze zadnej roznicy jesli chodzi o osiagi, to przy 193 u Ciebie ani tyle nie bedzie czuc.

No chyba, ze komfort i prowadzenia na dziurach, na 17 tlucze troche, na 18 bedzie jeszcze gorzej, o wjazdach na krawezniki zapomni :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no własnie przy przyspieszeniu wydaje mi sie ze wielkosc opony nie ma znaczenia tylko jego szerokosc, podejrzewam nawet ze przy wiekszych oponach autko moze nawet szybciej jezdzic

Sprzedam

Opublikowano
do e46 wchodzi maksymalnie 9.5j et45, ale zostaje wtedy doslownie milemetr miejsca. ja wczoraj zapodalem sobie takie felgi 19`, a opona z tylu 245, wczesniej mialem 255 z tylu ale roznicy nie widze wiekszej.
Opublikowano
do e46 wchodzi maksymalnie 9.5j et45, ale zostaje wtedy doslownie milemetr miejsca. ja wczoraj zapodalem sobie takie felgi 19`, a opona z tylu 245, wczesniej mialem 255 z tylu ale roznicy nie widze wiekszej.

Dajesz rade na tych dziewiętnastkach ? :D Dużo jeździsz po mieście ? Nie czujesz różnicy w komforcie czy w przyspieszaniu ? Bo o komfort na takiej feldze to chyba trudno ? :P Hehe pokaż jakieś fotki bo na takiej feldze na pewno wygląda to bardzo 'słusznie' :mrgreen:

Opublikowano

to jest moja felga http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=150261227569&Category=9888&_trksid=p3907.m29

swiezo kupiona:D jesli chodzi o komfort to nie ma wilkiej roznicy dla mnie bo mieszkam na codzien w angli, jak jade do polski to wrzocam stare 17` bo komfort lepszy, opona na nich wezsza to i mniej spali po trasie, no i oczywiscie polskie dziury. w polsce chyba bym sie na nie nie zdecydowal. jeszcze wczoraj dzwonilem do kumpla bo jutro jade do polski i nie wiedzialem czy jechac na 19` czy 17`, o on ma zalozone 20` tylko ze do mietka s i pytam sie go ` jak Ci sie jezdzi na tych 20` po polsce?` a on na to `juz sie nie jezdzi` a 2 tygodnie temu zalozyl nowe. tak wiec zdecydowalem sie jechac na 17`. co do foto to mam w tej chwili 17` ale jak wroce i zaloze spowrotem 19` to wrzoce.

Opublikowano
shake It mam do Ciebie pytanie? to zdjecie co masz przy profilu to Twojego auta? z ktorego roku jest Twoja, bo ja mam tez Ci i mam odwrotny uklad swiatel, a mianowice lampy mam srebrne a kierunki czarne.
Opublikowano
shake It mam do Ciebie pytanie? to zdjecie co masz przy profilu to Twojego auta? z ktorego roku jest Twoja, bo ja mam tez Ci i mam odwrotny uklad swiatel, a mianowice lampy mam srebrne a kierunki czarne.
Opublikowano

Tak to moja, jest z roku 2002. Ja te białe już zmieniłem na takie w kolorze reflektora i wygląda całkiem nieźle ;)

Opublikowano

Witam !

Sorki za zmianę tematu, ale mam pytanko do ShakeIt.

Jakie te kierunki kupiłeś i gdzie ? Chce i u siebie powymieniać pomarańczowiaki bo mnie rażą. Jak na razie ciekawe na allegro za 100 znalazłem. może wrzuciłbyś fotkę przodu jak to wygląda ??

Pozdrawiam