Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od jakiegoś czasu mam wrażenie,że auto straciło trochę mocy,dzisiaj był podpinany pod komputer,wystąpił tylko jeden błąd:sygnał prędkości jazdy,w e32 jest trochę czujników,gdzie szukać usterki :?:
Nur bmw e32
Opublikowano

Czujnik odpowiadający za prędkość jest zamontowany w dyfrze. Przykręcony

do dekla mostu. Jak na zdjęciu wyglądem może się różnić ale w tym miejscu co wskazuje strzałka.

http://img254.imageshack.us/img254/7882/mostzs5.jpg

Opublikowano
Od jakiegoś czasu mam wrażenie,że auto straciło trochę mocy,dzisiaj był podpinany pod komputer,wystąpił tylko jeden błąd:sygnał prędkości jazdy,w e32 jest trochę czujników,gdzie szukać usterki :?:

A działa Ci prędkościomierz ?

pozdr

Mariusz

Opublikowano

A jesteś pewien lub Twój diagnosta że błąd o którym napisałeś odpowiada za czujnik prędkości auta?

Problem zamulania wcale nie musi być sygnalizowany błędem. Może muli coś z osprzętu silnika lub układu paliwowego.

Opublikowano

a masz automat czy manual?

Pozdrawiam

Opublikowano
Mam w manualu,na klimie oczywiście czuć różnicę jeszcze bardziej,pewny nie jestem,że za to odpowiada czujnik prędkości,poprostu wyświetla się błąd sygnał prędkości jazdy,diagnosta ostatnio sprawdzał też inne auto był to golf 3 i był ten sam błąd ,gościu miał podobne objawy,zamulenie i wzrost zużycia paliwa,w jego przypadku wymiana czujnika w skrzyni załatwiła sprawę.
Nur bmw e32
Opublikowano
u mnie wyświetliło ten sam błąd czujnik prędkości ... tylko moje auto wkręca się max do 3 tyś obrotów , prędkościomierz działa normalnie , auto to e32 750 .....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/