Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak myślicie czy lepiej zostać przy dislu zamienic na TDS-a czy kupić jakieś 2,5 w bęzynie z gazem, które auto stwarza więcej problemów??? :hand:
Opublikowano

znawca chyba nie zrozumiales przedmówcy.. .chodzi o to żeby kupićauto bez gazu.. "samemu" włożyc gaz... ale nie doslownie samemu... tylko przez warsztat...

Tez uwazam ze tak najlepiej...Benzyna i włożyc sekwencje...

obys nie kupił z gazem bo czesto zdarzaja sie problemy... a tak wkaldasz sam masz gwarancje itp...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
TDSa miałem i silnik naprawde świetny nie jak złomy z pod znaku VW pracuje równo dość cicho, a przy tym aksamitnie (jak na diesla). Ale najlepiej kupić perełkę 2,5 i zagazować. Bedziesz miał moc większą a jeździć bedziesz taniej niż Tdsem. Ceny benzynek też są niższe.

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

Opublikowano
znawca chyba nie zrozumiales przedmówcy.. .chodzi o to żeby kupićauto bez gazu.. "samemu" włożyc gaz... ale nie doslownie samemu... tylko przez warsztat...

.

Dokładnie o to mi chodziło.

Coś za 6 tys? No rewelacji nie będzie. Ale jak się uprzesz znajdziesz 2.5 24v

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
witaj jak dobrze zrozumiałem chcesz kupić auto za 6000 zł nie wiem czy to dobry pomysł jeśli kupisz zagazowane będzie to stara instalacja drugiej generacji czyli o d.... roztrzaś bo to się do bmw nie nadaje nie daj sobie kitu cisnąć że na tym da się jeżdzić w bmw możesz ewentualnie założyć sekwencje ale koszt instalacji to około 6 000 zł to się nie opłaca masz dizelka to jeżdzij a nie szukaj sobie kłopotów
Opublikowano
Zastanow sie dobrze i zbierz informacje jaka instalacje zamontowac. W mojej 520 24v z instalacja Sirocco i wtryskiwaczami Valtek nie moge zejsc ponizej 16 litrow/100 przy normalnej jezdzie :(. Ale fakt - nie ma zadnej roznicy w stosunku do jazy na benzynie...
Opublikowano

a ja mam w 528 instalcje ESGI reduktor BRC MAX i wtryskiwacze MagicJet i smiga identycznie jak na benzynie a spala srednio przy jedzie mieszanej 11-12 l LPG/100 km, a w razie potrzeby 230km/h tez daje rade wiec mocy jej nie brakuje.

Wczesniej mialem wtryski Valteka 3 Ohm i bylo spalanie rzedu 15-17 l/100 wiec duzo zalezy od doboru instalacji. Z tego co sie orientuje to do idealnej konfiguracji powinienem zalozyc elektronieke stag 300 bo moja jest dosc trudna do ustawienia ale jak sie spedzi troche czasu z laptopem to sie da.

Tak dla pewnosci kolego radzil bym odwiedzic Forum LPG i zapytac Nikosia o rade.Na pewno pomoze a wlasnie dzieki jego porada moje autop jezdzi jak jezdzi i pali tyle ile trzeba.

Tu masz linka do forum

http://lpg.info.pl/index.php

PS. W weekend jechalem z Gliwic do Krasnobrodu i z powrotem. w jedna strone 430 km. Jazda po autostradzie 160-180 km/h potem juz spokojniej 100 - 130 km/h jak sie dalo. Srednie spalanie na calej trasie, razem z korkiem na obwodnicy Krakowa itd, wyszlo mi 11,62 LPG / 100 km. Auto zaladowane 3 osoby i pelny bagaznik :)

Opublikowano
Zastanow sie dobrze i zbierz informacje jaka instalacje zamontowac. W mojej 520 24v z instalacja Sirocco i wtryskiwaczami Valtek nie moge zejsc ponizej 16 litrow/100 przy normalnej jezdzie :(. Ale fakt - nie ma zadnej roznicy w stosunku do jazy na benzynie...

Wymien wtryski na MagicJet i spalanie spadnie o 5 litrow a po moc nie poczujesz :) Valtek to nie jest wtryskiwacz do BMW.

Opublikowano

napewno benz

a czy z lpg czy bez to inna sprawa, ale wiadomo, ze lepiej bez i zrobic samemu, ale wtedy zaplacisz za instalacje a tak dostajesz gratis niemalze do auta...

Pozdrawiam