Skocz do zawartości

Czy silnik z 735 będzie pasował do 730 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

posiadam prawie idealne 730 z zatartym silnikiem i mam tanio do kupienia 735 z dość dobrym silnikiem i straszną budą.

Moje pytanie czy wystarczy przełożyć sam silnik czy trzeba również przekładać komputer, wiązkę silnika i co jeszcze ?

ps gdzie w e32 są numery nadwozia?

Opublikowano
Bedzie pasował...jesli masz do kupienia cała to komputer tez wymien.Ale na 3.0 tez powinien chodzic.Jesli sie nie myle silniki sa identyczne.Powodzenia z przekładka.Pozdrawiam.Acha numery sa na podszybiu.
Opublikowano (edytowane)
Będzie chodzić na kompie z 3.0, przekładka z 3.0 na 3.5, to tak samo jakbyś przekładał z 3.0 na 3.0 ;) Edytowane przez DAREX
Opublikowano
Różnice są jeszcze w przełożeniu dyfra,730 ma 3.64,a 735 posiada przeł.3.45,ale dyfra nie przekładaj będzie min.lepsze przyspieszenie na 3.64 :wink:
Nur bmw e32
Opublikowano

dzięki za odpowiedzi ale chyba nic z tego nie będzie

zmierzyłem ciśnienie w 735 i wyszło kolejno od chłodnicy:

9

7,5

6

5

niesprawdzany

10

więc silnik nie jest tam za ciekawy. dalej szukam silnika do mojego bmw ;)

Opublikowano
Jak i tak musisz zmienić, to szukaj 3,5. Jest odczuwalnie mocniejszy a pali tyle samo...
Opublikowano
Jak i tak musisz zmienić, to szukaj 3,5. Jest odczuwalnie mocniejszy a pali tyle samo...
dzięki za rade, może jutro pojade po taki tylko że będe musiał go sobie sam wyjąć

napiszcie jakie powinno być ciśnienie na cylindrach, z góry dzięki.

Opublikowano

napiszcie jeszcze czy ciężko jest wyciągnąć silnik bez kanału?

łatwiej będzie odkręcić silnik od skrzyni czy wyciągać ze skrzynią?

na co zwrócić uwagę?

pas przedni będzie wycięty,

Opublikowano

a wał łatwo będzie rozpiąć i odczepić mocowanie skrzyni?

ile mniej więcej waży taki silnik a ile skrzynia ?

Opublikowano
coś takiego będę miał więc myśle że nie będzie większych problemów

http://motoallegro.pl/item377284653_nowosc_wyciagarka_lancuchowa_1t_fv_promocja_.html

Na tym łańcuszku jest udźwig 1 tony? Ja mam coś takiego u siebie w warsztacie domowym z udźwigiem 600 kg i 2x grubszym łańcuchem :duh: :duh:

może to jakiś chwilowy udźwig :D czy coś takiego :D

kupiłem wyjęty silnik od kogoś innego, od poniedziałku byłem w niemczech, we wtorek dzwoniłem do mechanika i mówił że auto już odpaliło, jeszcze coś tam musi poprawić, myślę że dziś już będę jeździł