Skocz do zawartości

Pytania od początkującego: wirusować czy nie? jakie paliwo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaczynam przygodę z tym fantastycznym autem:) 530D turing 2004'

Mam pytanie:

1)Chipować? chipowałem wcześniej Octavke 1,9TD i byłem b.zadowolony.

Jeżeli Chipować to gdzie żeby było najlepiej? (najlepiej w okolicach Poznania)

2)Paliwo- czy opłaca sie lanie "niby" wzbogaconej mięszanki typu Ultiamte diesel?

3)Chcę wymienić gałkę skrzyni biegów (manual) i mam z tym mały problem-nie moge jej wyciągnąć a niechcaiłbym nic uszkodzić.

Z góry dzięki za odpowiedź

ModEDIT:

Przed „chipowaniem” poroszę przeczytać regulamin (w nazwie tytułu należy wpisać np. kod modelu – wybór z okienka po lewej stronie od tytułu)

Tym razem sam uzupełniłem brak.

Pozdr.

Opublikowano
Jak auto zdrowe dłubać jak najbardziej. Samochód w manualu to można zaszaleć. Jak jest bez filtra to na hard corowym sofcie da się podejść pod 300ps. Na co dzień wystarczy ok. 280 ps. Paliwo ma być dobrej jakości, nie koniecznie mega bzdety z reklam bo to nic nie daje.
Opublikowano
Dzięki za info, no właśnie do ilu można kręcić żeby nie przesadzić- interesuje mnie ta bezpieczna granica. Na stronach piszą że do 260 KM- w sumie chyba wystarczy (chociaż znając życie to z czasem i tak apetyt rośnie :) )
Opublikowano
Miałem kilka softów auto zrobiło dużo kilometrów na rolkach i powiem że miedzy 260 a 280 ps jest dość duża różnica w jeździe, aktualnie mam średni stage 272ps z charakterystyka rozłożona jak w benzynie co by automat nie głupiał przy nagłych kick-downach, w wolnej chwili wrzucę świeżą turbinę i coś jeszcze pomodze.