Skocz do zawartości

750 E32 Jedna strona kicha na wolnych i brak mocy :((

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mialem zatartą jedną pompe paliwa. Wymienilem na nową i bylo ok. Rano (samochod stał całą noc) moje bm znow zachowywalo sie tak samo jak przed wymianą. SPrawdzilem pompe(obydwie maja ta sama wydajność, powrót do zbiorika, wymienilem "regulatory ciśnienia" na listwach wtrysków i nic.. Przepływki ok. Podłubałem, rozebrałem znow cały układ i znowwszystko było ok, poczym znow dziś rano ta sama sytuacja.NIc nie daje rozgrzanie auta..Co jeszcze moze być? Jak wypne prawą strone to lewa chodzi ok ale jak zrobie na odwrót to jest kaszana i prawa strona nie wkreca sie na obroty, "kaszle" itd.. Pomozcie!!!!!

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

Opublikowano
To nie to.. Moj od 4 tys. obr. wkreca sie juz normalnie i jest ok. Inne objawy... Czytalem to.

Opublikowano
Czy komputer serwisowy potrafi określić taka usterkę?? Czy poda usterki układu paliwowego??

Opublikowano

dwie sprawy,

sprawdz swiece i sonde Lambda.

U mnie bylo to samo i poszla sonda. Robilem rozne przekladki z jednej strony na druga i nic . Az przelozylem sondy miejscami. To bylo wlasnie to.

Swiece maja tez duzy wplyw.

Opublikowano

Świece mam nowe.. mają jakieś 800 km. ALe moze i Lambda.. Dziś to sprawdze..Znasz jakieś zamienniki ? Musi być oryginalna ? Jaki moze być koszt sondy-moze wiecie..?

Dzieki

Opublikowano

ja kupilem z ogloszenia uzywana sonde. Dostalem za 100 zl. sonde od rozbitego BMW 528 2000r.

Lepiej kupic uzywany oryginal ( ze wzgledu na wtyczke) Pytaj tylko o dlugosc kabla. Ja tego nie zrobilem i musialem przemontowac gniazda w inne miejsce o 5 cm do tylu auta. Ale roznica byla natychmiastowa. Wczesniej to mi sie nawet dym pokazywal. Po wymianie - jak nowka. Zapach spalin zupelnie inny a o mocy nawet nie wspominam.

Walnieta sonda natychmiast skutkuje w wiekszym zuzyciu paliwa....

Opublikowano

To bedze to! Masz racje.. wczoraj pojawił sie dymek czarny. Dzieki! Nie wpadłem na lambde..

Dam znać co i jak..

Opublikowano

moim zdaniem powinienes szukac sondy od silnika minimum 2.5 pojemnosci. Moze byc BMW 2.5i.

problemem jest dorobienie wtyczki do przewodow. Tych przewodow sie nie zlutuje, mozna laczyc tylko przez zaciski.

Poszukaj od BMW

Opublikowano
Wlasnie ktoś mi powiedział,ze nie koniecznie moze to być Lambda. Ponoć ten układ ma trzy czujniki temp. jeden od wskaźnika na blacie a dwa dla komputerów sterujących. Jeśli jeden z nich bedzie walniety to wlasnie tak moze sie zachowywać jedna polowa. Sam juz nie wiem...