Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie powinny byc orginalnie tłoczki w bebenach bmw e36 tzn jakiej produkcji? Wymieniłem dzis oba samoregulatory i co dziwne zaraz po wyjezdzie z warsztatu było wszystko ok a teraz po przejechaniu okolo 50km wszystko jest tak jak bylo tzn prawe kolo nadal hamuje duzo slabiej na recznym ale teraz wogole dziwnie zachowuje sie hamulec nozny. Jest miekki ale jak go naciskam to lapie odrazu po czym tak jak by hamulce oslably wciskam nizej i dopiero czuc wlasciwe hamowanie....

Nie wiem czy to wazne ale z prawej stronie troszke sie poci cylinderek...

baredzo zle mi sie z tym jezdzi. Chciałbym dojsc do ladu z recznym i z noznym bo i nozny na przegladzie wychodzi o 13 oczek roznicy....

Panowie doradzcie cos bo juz mi rece opadaja:(

Opublikowano
ale po czym odpowietrzyc wogole jak ja nie mialem teraz zadne ingerencji w plyn... przeciez sama wymiana samoregulatorównie jest zwiazana w zaden sposob z plynem....
Opublikowano

Piszac tloczki rozumiesz cylinderki czy tylko wchodzace w ich sklad tloczki? Jesli poci Ci sie cylinderek to nie kombinowalbym tylko odrazu go wymienil bo zasyfisz sobie szczeki i beda do wymiany bo plynu hamulcowego z nich nie zmyjesz oraz beben, wymien oczywiscie w obu kolach. Zas po wymianie cylinderkow i odpowietrzeniu ukladu wyreguluj sobie hamulec reczny i powinno byc dobrze. Regulacja recznego jest prosta i mozna jej dokolnac uzywajac 2 kluczy plaskich i lewarka. W ksiazce "sam naprawiam BMW E36" jest opisane jak wyregulowac reczny a ksiazka jest do sciagniecia w pdf'ie na forum tutaj:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=45492&highlight=sam+naprawiam+bmw

Opublikowano
bede sie meczyl zastanawiem sie tylko czy czekac na tłoczki z bmw czy kupic dzis jakis zamiennik nowy po 26 zl sztuka.... nie wie.. musze w tym tygodniu zrobic okolo 500km jeszcze i w dodatku teraz mam zlot BMW w Tarnowie...:(
Opublikowano
W ASO jak mi policzyli za cylinderki to podziekowalem, cena byla zaporowa, chyba cos kolo 180-200zl, az tak dobre nie sa by za nie tyle placic, teraz mam jakies za 40zl od sztuki i hulaja...