Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam do wymiany podłużnice w moim E21(stare pordzewiały). Myślę, że wiem jak to zrobić(bo co moze być w tym trudnego oprócz idealnego ich wpasowania-jeśli się mylę sprostujcie mnie), tylko mam problem ze znalezieniem nówek, gotowych do zamontowania.Czy przy demontażu starych muszę zachować jakieś szczególne procedury?
Opublikowano
Podłużnice dostaniesz w ASO. Cena ok 1-1.5 tys. zł. za komplet w zależności od tego, czy potrzebujesz całą, czy tylko przednią część.
Opublikowano
możesz podać link do tej strony ASO ? ? ?

O matko!

ASO - Autoryzowana Stacja Obsługi

Co, w Olsztynie lub w okolicy nie ma dealera z serwisem?

Klepnij sobie w google "BMW ASO Olsztyn"...

Opublikowano
Czy przy demontażu starych muszę zachować jakieś szczególne procedury?

Znajdz lepiej jakiegoś pana Czesia lub Henia blacharza,bo poprawki kosztują więcej i nie każdy chce sie potem brać za robote po kimś.

Opublikowano
dobre dobre hehe. Jakoś nikt inny nie chce mi dać pobawić się swoimi samochodzikami ;p Przynajmniej będzie coś do roboty. Zabicie nudy
Opublikowano
podłużnice już zamówiłem. Teraz bym chciał odbudować elektrykę. Ma ktoś może schemat elektryczny układu wtryskowego silnika 2.3 z 84 roku?
Opublikowano
podłużnice już zamówiłem. Teraz bym chciał odbudować elektrykę. Ma ktoś może schemat elektryczny układu wtryskowego silnika 2.3 z 84 roku?

A co jest nie tak z tą elektryką?

Opublikowano
Przewody elektryczne sa stare, styki od dlugiego nie używania pośniedziałe, a jakiś megaelektronik montował w niej immobilizer domowymi metodami. W efekcie nic nie działa. Dlatego zamiast szukać usterek, mam zamiar odbudować instalkę
Opublikowano
Silnik z wtryskiem jest od E30? Intalacja K-Jetronika jest dosyć prosta nawet chyba gdzieś mam schemat, L-Jetronika (E30) trochę mniej.
Opublikowano
Właśnie mam problem z odróżnieniem tych instalacji. Ciężko mi powiedzieć czy mam K czy L. Nie mam nawet pewności co do rocznika. Jak je rozróżnić? Może jakeś symbole na silniku? W jaki sposób je odczytać?
Opublikowano
Sorki. Właśnie zerknąłem w książkę. Ja mam albo L albo LE-jetronic, w zależności czy produkowany przed IX 83r. czy po tym miesiącu.
Opublikowano
Skoro nikt się nie kwapi, to sam odpowiem na to pytanie. Wystarczyło trochę poszperać. Ale ja widzę, że w tym forum siedzą tylko kosmacze, potrafiące gadać tylko o tym jak wszystko łatwo kupić w ASO. To wie każdy. A ja dowiedziałem się, że schemat L; LU; LE-Jetronic można odtworzyć ze schematu najbardziej rozwiniętego układu - Motronic, który zdobyłem. Wystarczy tylko nie brać pod uwagę tych elemtów, które nie występują w uboższych wersjach układu wtryskowego. Jak ktoś będzie potrzebował, mogę podesłać. Wielkie dzięki za pomoc :p