Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

Szukalem ostatnie 3 miesiace e30 325 i niestety nie znalazlem nic ciekawego.. tzn w sumie znalazlem ale spoznilem sie 1 dzien i ktos mi ją podkupil:/ ale przy okazji u pewnego jegomościa wpadla mi w oko e34 sedan z silnikiem m30 3.0 200KM na manualu oczywiscie. Gazu nie ma i nigdy nie bylo tak wiec jak dla mnie bomba. ogolnie auto w idealnym stanie, nie bite, ori lakier, zero korozji (jedynie na samym dole na rantach blotnikow lekki nalocik ale to chyba norma od roznych rzeczy wydobywajacych sie spod kol??). Przebieg ori 250.000 serwisowana w Nieczech do 220.000 (jeden wlasciciel). Silnik wydaje sie byc oka, nie klepie zaworami, pali dobrze,ciagnie ladnie, trzyma rowne obroty. Auto jest na glebie nie wiem dokladnie jakiej aledosc konkretnej (kola chowaja sie w nadkola). wyglada ladnie. Jesli chodzi o mankamenty to ma przedarty fotel kierowcy (podobno norma?) i amory maski do wymiany. Poza tym nowe sprzeglo, amory, aku, oleje i hamulce. Silnik suchy, bez wyciekow.

Powiedzcie mi cos o tym silniku czy jest on udany i wystarczajaco mocny do tej beemki?jak go sprawdzic?ile pali?ogolnie na co uwazac przy kupnie e34 - standard czy sa jakies szczegolne miejsca?

pozdrawiam

Opublikowano
M30 to jeden z najlepszych silników BMW,produkcja od ok 1968 aż do lat 90,oczywiście był z biegiem lat modyfikowany, ideałem byłoby 535,ale 530 też nieżle jeżdzi.
Nur bmw e32