Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przepraszam, ze sie nie przedstawilem, ale mam wielki problem i malo czasu. Mianowicie od nie dawna jestem posiadaczem E32 730iA 1993r. Jest przy niej sporo do zrobienia, no ale najwazniejsze: jak sie okazalo dywaniki byly nasiakniete woda wiec zaczalem dociekac. Zdemontowalem cala podloge pod siedzeniem kierowcy i zobaczylem ze jest dobrze zardzewiala w najnizszym punkcie (od strony pasazera to samo). Okazalo sie ze jak padal deszcz to woda spod deski rozdzielczej kapie mi do srodka i splywa tam gdzie jest zardzewiale. Nie dawno wymieniona zostala przednia szyba, ale podloga jest tak zardzewiala, ze musi to juz trwac kupe czasu. Czy ktos wie, lub ma pojecie jak to naprawic???

WIem ze musi to byc z okolicy podszybia, ale na probe pozaklejalem wszystkie mozliwe dziury i wciaz cieknie.

Prosze o pomoc. Dziekuje

Michal

Opublikowano

powiem ci tak, ja miałem taki problem w audi coupe, rozebrałem całe auto od podsufitki po całą wykładzine, znalazłem 2 miejsca skąd lała się woda, filtr i taka mała dziura która powinna byc zaślepiona gumką ale jak zakładali alarm to ją wyciągnęli i nie wsadzili, wysuszyłem wszystko fajnie ale dalej się lało, potem zobaczyłem ze leje się przez bagażnik, ogólnie bardzo ciężka sprawa jak dla mnie, ja sobie z tym nie poradziłem, staraj się szybko suszyc i dużo wietrzyc auto po zalaniu bo potem troche nieprzyjemnie śmierdzi

życzę powodzenia i dużo cierpliwości

........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano
sciagnij plastki podszybia i przeczysc dokladnie odpływy dowy - czesto jak tam stoi woda to przelewa sie przez dmuchawe. moze tez wchodzic przez szyberdach ( jezeli masz - moze miec zatkane odplywy ).

Wlasnie zalozylem uszczelke szyby i wyglada ok. Te kanaliki odplywowe jakos przeczyscilem, nawet przedmuchalem, jak tylko siegnalem gleboko. Jestem cierpliwy, alebez naprawy tego nie moge jezdzic.

Dzieki za posty i czekam na dalsze pomysly

Michal

Opublikowano
sciagnij plastki podszybia i przeczysc dokladnie odpływy dowy - czesto jak tam stoi woda to przelewa sie przez dmuchawe. moze tez wchodzic przez szyberdach ( jezeli masz - moze miec zatkane odplywy ).

Wlasnie zalozylem uszczelke szyby i wyglada ok. Te kanaliki odplywowe jakos przeczyscilem, nawet przedmuchalem, jak tylko siegnalem gleboko. Jestem cierpliwy, alebez naprawy tego nie moge jezdzic.

Dzieki za posty i czekam na dalsze pomysly

Michal

Dopiero zauwazylem : to szyberdach tez ma odplyw?? Ja mam szyberdach ale tam wszystko wyglada suchutko. Cieknie w okolicy nog-stop kierowcy i pasazera.

Pozdro

Opublikowano
Te odplywy, to sa tylko po bokach samochodu czy tez jest jakis po srodku, moze tego nie przeczyscilem za dobrze?
Opublikowano

Dobra, skoro nikt nie ma pomyslu co to moze byc, to moze ktos mi podpowie jak dojsc do podszybia. Chodzi mi dokladnie o srodkowa pozycje pod wycieraczkami. Czy trzeba demontowac silnik czy mozna to zalawic od wewnatrz?? Bardzo prosze o pomysly bo bez tego nie moge jezdzic.

Pozdrawiam

Michal

Opublikowano
przegroda jest czesciowo demontowalna - jak sciagniesz zbiernik wyrownawczy plyny to ona sie trzyma na kilku srobach i jak ja sciagniesz to masz odstep do pokrywy wiatraka - jak sa pozatykane odplywy to przez wiatrak moze woda wchodzic ... ew moze byc neszczena ta pokrywa i dlatego wchodzi woda - u kolegi wystarczylo ja dokrecic i przestalo cieknac.
Opublikowano
Dopiero zauwazylem : to szyberdach tez ma odplyw?? Ja mam szyberdach ale tam wszystko wyglada suchutko. Cieknie w okolicy nog-stop kierowcy i pasazera.

Pozdro

odsun szyber do konca i masz odplyw przy kazdym rogu. potrzebny dlugi drut. kazdy szyber musi miec odplywy bo nie ma w 100% szczelnych na wieki szybrow.

Opublikowano
W rocznikach 92-94 zdarzało się przekorodowanie blach podstawy mocowania wiatraka dmuchawy. Jak odchylisz zbiorniczek wyrównawczy i poluzujesz wykładzinę ściany grodziowej, to po jej odchyleniu będziesz widział, czy stopa, do której dokręcony jest wiatrak, nie ma śladów korozji. Jeżeli będą, to trafiłeś na źródło przecieku, ale zlikwidować będzie bardzo trudno. Ja zasmarowałem cały ten obszar masą głuszącą ale cały czas jeszcze trochę cieknie...
Opublikowano

Tak wlasnie zrobilem, wyjalem zbiorniczek oraz przegrode. Syfu bylo co nie miara. Bardzo ciezki jest tam dostep ale z tego co sie zorientowalem, to wlasnie stamtad cieknie. Nie wiem czy jest korozja bo nic nie moge dojrzec, pewnie jest. WIem, ze guma albo jakas inna uszczelka co jest pod wiatrakiem byla cala mokra. Testowalem z wezem z woda i cieklo jak lalem.

No nic dzieki wielkie za pomoc, nie wiem jak ale musze to jakos rozwiazac. Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dzieki.

Michal