Skocz do zawartości

Jakie macie obroty silnika przy 100km/h na 5 biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam tak jak w temacie jakie macie obroty silnika w Bmw e36 320i vanos 24v przy 100km/h na 5 biegu? Nie wiem czy cos mi sie pochrzanilo w glowie czy faktycznie cos sie stalo, bo ostatnio zauwazylem ze moje auto ma okolo 2800 obr/min przy 100km/h a wczesniej chyba bylo okolo 3000 obr/min. No i autko sie teraz troche wolniej zbiera jakies zamulone sie stalo a wczesniej szlo idealnie zbieralo sie na kazdym biegu a teraz wlasnie jak jade 100km/h i wcisne pedal w podloge to strasznie dlugo sie zbiera.
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Ja mam e46 320i m52tub20 150koni ( to samo co ty tylko na podwojnym vanosie) i tak samo przy 100km/h mam okolo 2800-2900 ale autko sie jako tako zbiera;) Sprawdz przeplywke...

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
ja mam taki sam silniczek na ty :D heh i z obrotami to masz dobrze a zmulony jest dlatego ze 100 km/h to sie z tym silniczkiem jezdzi na 3 a nie na 5
Opublikowano
ja mam taki sam silniczek na ty :D heh i z obrotami to masz dobrze a zmulony jest dlatego ze 100 km/h to sie z tym silniczkiem jezdzi na 3 a nie na 5

To ja współczuje twojemu autku jak ty zimne doprowadzasz do takich prędkości na 3biegu.. U mnie jest przy 100km/h na 5 biegu 2100obr/min:p ale to m10 w e30:D

Maciej0610-> ale nie rozumiem co obroty na danym biegu przy danej predkości mają do zamuły. przecież skrzynia (o zwykłym manualu mowa) ani most same z siebie przełożeń nie zmienią ze starości.

Opublikowano
żeby sprawdzić przepływomierz, to go odłącz od komputera, wtedy komputer zalączy tryb awaryjny i auto powinnno iść jak przeciąg, a jak masz kogoś kto ma jakiegoś laptopa z programem do bmw i zna się trochę na rzeczy to podłącz go i wtedy porównasz wartości na przpływce z nominalnymi
Opublikowano
... bo ostatnio zauwazylem ze moje auto ma okolo 2800 obr/min przy 100km/h a wczesniej chyba bylo okolo 3000 obr/min.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

wydaje Ci się z tymi obrotami :wink: jakby wzrosły to może mógłbyś się doszukiwać zgubionego sprzęgła albo cosik :lol:

badaj pod innym kątem autko jeśli chodzi o zmułke, obroty są git

Opublikowano
żeby sprawdzić przepływomierz, to go odłącz od komputera, wtedy komputer zalączy tryb awaryjny i auto powinnno iść jak przeciąg,

Kolego jak odłączysz przepływomierz to auto nie będzie chodzić jak PRZECIĄG - tylko zgaśnie. Brak sygnału o ilości powietrza - brak mozliwości doboru przez komputer składu mieszanki.

Po odłaczeniu sprawnego przepływomierza - auto gaśnie.

Pzdr,

• Zarejestrowani
Opublikowano

nie koniecznie, przygasa i owszem, ale po jakims czasie komputer widzi ze przeplywka nie dziala i wylacza jej obwod a komp dostaje sygnal jakby przeplywka byla i dzialala jak trzeba - sprawdzalem u siebie.

A co do przyspieszania na 3biegu ze 100 to ja nie wiem co was dziwni i dlaczego ktos tu cos pisal o zimnym silniku 0_0

Ja tez jak wyprzedzam na szybko to przyspieszam na 2-3 do czerwonego pola i problemow w tym nie widze, ( silnik cieply - wole napisac zeby sie znowu ktos nie zaczal wymyslac ze na zimnym ^^ )

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer