Skocz do zawartości

NAVI - brak zasilania na wyswietlaczu, CD i tuner sa OK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam 530d touring 2002 rok. Od tygodnia wyświetlacz od nawigacji nie działa. Zaczęło sie od pojawienia sie białego paska w poziomie a przy kolejnej próbie zapalenia samochodu zniknęło wszystko. Niepokoi mnie również to ze nie ma zasilania na module od nawigacji (nie chce oddać płyty, i nie świeci sie dioda od zasilania)

Rozmawiałem z człowiekiem z który pracuje w BMW. On stwierdza, że wyjścia są dwa:

1) rozłączenie modułu nawigacji, co powoduje ze nie ma wizji na wyświetlaczu ale pozostałe funkcje dzialają.

2) Przepalony bezpiecznik.

Zanim podjadę na komputer, chciałbym aby ktoś kto miał podobny problem mógł mi coś poradzić.

Dziekuje

Opublikowano

ekran w gole sie nie swieci, czy swieci sie na czarno i czasami cos miga ? Wyswietlacz Ci wogole nie dziala , nawet podczas radia, tzn slyszysz glos, ale nic nie widzisz na wyswietlaczu zgadza sie ?

Piszesz takze ze nie mozesz wyjac plyty i nie swieci czerwona diodka z tylu, zgadza sie ?

Twoj samochod to 2002, czytnik mk3 ( czytnik plyt CD) czy DVD (mk4)?

Powiem, Ci ze jes to do uratowania, niekoniecznie samemu bo trzeba bedzie sie podpiac pod kompa(trzeba miec interfejsik), zwlaszcza jesli masz czytnik mk3, a tego czytnika jest kilka rodzajow.

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

baner.gif.01835ac6b13a026299cdbad66eaa101f.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

Opublikowano
Aby wyjac plytke, wylacz stacyjke, poczekaj kilka minut, nastepnie wlacz i trzymaj przycisk WYJECIA PLYTY, jak Ci sie uda to daj znac, powidzenia.

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

telefon +48 504384405

Opublikowano
rozłącz klemy i podlacz akumulator znowu

czy nie uwazasz ze bedzie to zbyt hadrcore'owe wyjscie z problemu??

Zapewne zrozumiales ZEWRZYJ klemy :?:

Zdjecie klemy nie jest hardcorem, a potrafi rozwiazac wiele problemow. Jrezeli kogos to interesuje, sluze przykladami.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Dokładnie jak kolega mówi, jesli coś się zawiesi itp, czasem zdjęcie klemy rozwiązuje problem. Miałem tak w przypadku zawieszenia zegarów po kasowaniu błędu poduszki, nie działały mi niektóre kontrolki na zegarach i obrotomierz rowniez, zdarzyło się to tylko raz wlasnie po kasowaniu błędu poduszek, zdjecie klemy rozwiązało problem i nigdy już się nie pojawił, warto sprobowac nic sie nie stanie
Opublikowano

Rozłączyłem klemy i nic, chyba ze czas ok 20 minut jest zbyt krótki??

Dziekuję za pomoc i czekam na kolejne podpowiedzi w jaki sposób mogę naprawić sprawe Navi.

Opublikowano
Rozłączyłem klemy i nic, chyba ze czas ok 20 minut jest zbyt krótki??

Dziekuję za pomoc i czekam na kolejne podpowiedzi w jaki sposób mogę naprawić sprawe Navi.

na poczatku musisz wyjac plyte, zrob to co napisalem wyzej

"Aby wyjac plytke, wylacz stacyjke(wyjmij kluczyk), poczekaj kilka minut(2min), nastepnie wlacz w pozycje 1(radio itp) i trzymaj przycisk WYJECIA PLYTY, przycisk EJECT trzymaj az plytka wyskoczy, powinna wyskoczyc."

Napisz czy cos poskutkowalo.

PARTNER BMW AG

telefon +48 504384405