Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć maniacy bmw mam problem kupiłem bemke e-39 530d z roku 2000 a dokładnie rok produkcji to 19.09.2000r z automatyczną skrzynią jak sprawdzić jaki to model skrzyni

pozdrawiam wszystkich maniaków :lol:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
cześć maniacy bmw mam problem kupiłem bemke e-39 530d z roku 2000 a dokładnie rok produkcji to 19.09.2000r z automatyczną skrzynią jak sprawdzić jaki to model skrzyni

pozdrawiam wszystkich maniaków :lol:

Na 100% A5S390R producent GM.

Opublikowano
Na skrzyni powinna byc tabliczka z rodzajem skrzyni i wszystkimi identyfikacyjnymi numerami.Pozdrowionka.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Na skrzyni powinna byc tabliczka z rodzajem skrzyni i wszystkimi identyfikacyjnymi numerami.Pozdrowionka.

W 525d 530d tylko skrzynie GM do 08.2000 A5S360R powyżej A5S390R.

Opublikowano
Zadzwoń do pierwszego z Internetu dealera BMW i podaj ostatnie siedem znaków z numeru nadwozia. W 2 minuty bedziesz wszystko wiedzieć.
Opublikowano
Napewno GM A5S390R . A i tak jedna i druga jest taka sama A5S360R i A5S390R. Po awarii mojej 360 zapakowałem 390 i ta nowa działa bez żadnego problemu w mojej 530 d z 99 roku. I do tej A5S390R lejesz olej Texamatic 7045E
Opublikowano
a wie ktoś jaką mogę mieć skrzynie e39 520i rocznik wrzesień 97 manual ? Z vinu wynika ze Getriebe S5D 250G to to ? Wiecie może jaki olej do niej podejdzie ? Chciałbym uniknąć zaglądania pod podwozie przed wymianą
Opublikowano
a wie ktoś jaką mogę mieć skrzynie e39 520i rocznik wrzesień 97 manual ? Z vinu wynika ze Getriebe S5D 250G to to ? Wiecie może jaki olej do niej podejdzie ? Chciałbym uniknąć zaglądania pod podwozie przed wymianą

o ile pamiętam mam chyba taką samą. Zdecydowanie radziłbym jednak dla pewności zajrzeć pod auto i sprawdzić jaka tam jest nalepka. u mnie była zółta nalepka i oleum mtf-lt-1

montrealblau metallic

http://images32.fotosik.pl/159/5915b878132dde91.jpg

Opublikowano

o ile pamiętam mam chyba taką samą. Zdecydowanie radziłbym jednak dla pewności zajrzeć pod auto i sprawdzić jaka tam jest nalepka. u mnie była zółta nalepka i oleum mtf-lt-1

Zdecydowanie popieram.

Zajrzyj pod samochód, spisz nr OM oleju z nalepki, dane producenta skrzyni z tabliczki i zajrzyj tu (najlepiej jak znasz nr VIN):

http://www.realoem.com/bmw/select.do?vin=&kind=P&series=E39&arch=0

a jak już wiesz jaką masz skrzynie to potem tu:

http://tech.bentleypublishers.com/servlet/JiveServlet/download/66-15645-136704-1551/ATFCapacity.pdf

Tylko tu nie sugeruj się samochodem, tylko typem skrzyni, oleju do niej i numerem OM oleju.