Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pol roku temu zmienilem nastawnik pompy w tds poniewaz silnik dygotal na wolnych obrotach,przez jakis czas byl spokoj ale od niedawna silnik (po rozgrzaniu)znowu wpada w wibracje,po dodaniu gazu chodzi normalnie,macie pomysly co sie dzieje tym razem? nastawnik byl nowy nie uzywany
czy jestem mądrym i dobrym czlowiekem?zdarza mi sie byc.
Opublikowano
auto bylo na sprawdzenie ukladu wtryskowego i zmienili tylko nastawnik (koszt wymiany 1800 zl),powiedzieli ze niby reszta jest ok,niestety serwis bosch na stogach w Gdansku zapelnil sie mlodymi kolesiami ktorzy chyba nie do konca wiedza o co chodzi a szkoda bo kiedys bylo tam lepiej,a wracajac do tematu to chyba czas sie pozbyc tds bo zaczyna mi dzialac na nerwy ten silnik, acha to jest manual.
Opublikowano
No to jak manual to moze to być dwumas. Poszukaj na forum było tego bardzo dużo. Od dwumasu jak najbardziej mogą występować wibracje. Inni pisali ze właśnie zaczynali od pomp wtryskowych co nie dawało efektów bo powodem był właśnie dwumas. Takie cacko występuje nie tylko w TDS więc nie zrzucaj na silnik bo nie do końca moze to być spowodowane niedomaganiem pompy. Skoro już ją zrobili i wszystko było oki to jednak myśle ze wiedzą co mówią. Niestety dwumas to też kosztowny wydatek no i roboty nie mało bo oczywiście skrzynia biegów do wyjęcia. Użyj :search: można o tym lekturę stworzyć. Pozdrawiam.
Opublikowano
pol roku temu zmienilem nastawnik pompy w tds poniewaz silnik dygotal na wolnych obrotach,przez jakis czas byl spokoj ale od niedawna silnik (po rozgrzaniu)znowu wpada w wibracje,po dodaniu gazu chodzi normalnie,macie pomysly co sie dzieje tym razem? nastawnik byl nowy nie uzywany

silnik wpada w wibracje i wibruje bez przerwy dopóki nie dodasz gazu czy wibruje krótko co jakiś czas?

Opublikowano
silnik wpada w wibracje np gdy staje na swiatlach,wibracje wystepuja tylko gdy silnik sie porzadnie rozgrzeje po dodaniu gazu wibracje ustepuja,obrotomierz nawet podczas nierownej pracy silnika stoi w miejscu nie faluje a i czasem sie zdaza ze podczas odpalania zimnego silnika startuje jak by na nie wszystkich cylindrach, tak czy siak jade do warsztatu wiec zobacze co stwierdza, a przy okazji auto adam osowa dalej cieszy sie dobra opinia czy moze cos sie zmienilo bo sie tam wybieram.
Opublikowano
wentylator napewno nie odglos dochodzi od strony skrzyni na styku z silnikiem,nigdy nie sprawdzalem z gaszeniem silnika musze sprobowac.
Opublikowano
Miełem podobnie - w Wawie w korkach, czyli na rozgrzanym silniku zaczął nierówno chodzić i w końcu w kolejnym korku strzelił pasek klinowy: był po prostu już zużyty. W aktualnym aucie miałem podobnie-wymieniłem paski /klinowy był już popękany/ i nierówna praca ustąpiła.