Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuje wskazówki jak rozebrać skrzynkę w 318 99' :? . Rozkręciliśmy dziś z majstrem wszystkie śruby i nie daje się zdjąć tylnia część obudowy :roll: , wszystkie śruby zostały odkecone (blokady, czujnik wstecznego, śruby na tyle i boczne 13, 10, gwiazdki, wszystko z wałka wyjściowego do simeringu). Za ewentualne schematy oprócz RealOEM (to już mam) serdeczne dziękuje :wink: .

Jutro mamy znowu powtórkę, także zależy mi na czasie.

pzdr,

Opublikowano

Witam ponownie,

Mam takie pytanko do osób które jeźdzą 318, 316 jak u was się skrzynki sprawują, bo u mnie jak jeżdzę na lekko obciążonym silniku to słychac pracę przekładni :mad2: , najprawdopodobniej jest to związane ze zużytymi łożyskami na wałku wejściowym :roll: . Oglądając inne skrzynie na szrotach stwierdziłem ze to jest częsta wada (na trzy - wszystkie miały chuczące w róznym stopniu) . Pytanie czy nie jest to związane z użyciem w tych skrzyniach innego oleju (***-LT-1)??? Najwyraźniej jest to wina oleju ponieważ w skrzyni do 100kkm nie powinno nic się dziać. :norty: