Skocz do zawartości

Potrzebuje porady i wybaczcie, że pisze tutaj o tym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam - z góry prosze administratorow o łaske i przebaczenie, ze pisze ten post tutaj :-)

Wiem, że powinienem szukac odpowiedzi w polecanych warsztatach, ale nie doczytalem sie watku zwiazanego z konkretnym remontem silnika

Do rzeczy:

BMW 318 TDS

Szukam zaufanego i godnego polecenia warsztatu z Tarnowa, Krakowa lub okolic tych miast, ktory fachowo i profesjonalnie wymieni w moim silniku pierscienie, jeden tłok, zamontuje uszczelke pod glowica, wymieni lancuch rozrzadu i wszystko porzadnie ustawi i skręci - dzwonilem po roznych warsztatach i jak mi goscie mowia ze glowice beda skrecac na moment a nie na kąty to im dziekuje ...

Czy ktos jest mi w stanie polecic jakis warsztat - konkretny warszat w ktorym wymiana tłoka pierscieni i zamontowanie glowicy nie bedzie nowoscia i beda mieli doswiadczenie z poprzednich napraw?

Z gory dziekuje...

Opublikowano

Witaj Kolego

możesz sie zapytać u Dominika w Tarnowie na Tuchowskiej za Czakramem. Brat wymieniał u niego rozrząd w A4 i jest zadowolony. Po drugie dostał na niego namiary z forum A4.

Ja osobiście wymianiłem u niego łączniki stabilizatora, drążki kierownicze i ustawiałem zbieżność - wszystko ok.

Opublikowano

BMW 318 TDS

Szukam zaufanego i godnego polecenia warsztatu z Tarnowa, Krakowa lub okolic tych miast, ktory fachowo i profesjonalnie wymieni w moim silniku pierscienie, jeden tłok, zamontuje uszczelke pod glowica, wymieni lancuch rozrzadu i wszystko porzadnie ustawi i skręci - dzwonilem po roznych warsztatach i jak mi goscie mowia ze glowice beda skrecac na moment a nie na kąty to im dziekuje ...

Z gory dziekuje...

Nie ma takich mechaników, są czarodzieje, ryzykanci, oszusci i zlodzieje jak już coś robią to nie na jakośc tylko na ilosc. Mało który posiada dobrą wiedze, a ten co ma glowe na karku to i tak ma wiele do zycznia.

Opublikowano

BMW 318 TDS

Z gory dziekuje...

Nie ma takich mechaników, są czarodzieje, ryzykanci, oszusci i zlodzieje jak już coś robią to nie na jakośc tylko na ilosc. Mało który posiada dobrą wiedze, a ten co ma glowe na karku to i tak ma wiele do zycznia.

Zgodzę się z tobą. Nie ma dobrych mechaników, ale jak się ich nie zna. Jeden Kole3s kiedyś powiedział że taki mechanik odemnie jest do bani, a ja u niego zawsze od dawna auto robie i jest wszystko ok. Znam go od ponad 5 lat. Wiem jak robi bo kiedyś razem pracowaliśmy.

Dlatego ja uważwm że mechanik powinien być polecony od dobrego kolegi lub ktoś znany o którym wiemy sporo, i o nim i o jego pracy.

Opublikowano
Witaj Kolego

możesz sie zapytać u Dominika w Tarnowie na Tuchowskiej za Czakramem. Brat wymieniał u niego rozrząd w A4 i jest zadowolony. Po drugie dostał na niego namiary z forum A4.

Ja osobiście wymianiłem u niego łączniki stabilizatora, drążki kierownicze i ustawiałem zbieżność - wszystko ok.

Obawiam się, że to nie jest najlepsza osoba do tak zaawanowanej naprawy silnika - pasek rozrządu w A4 a łancuch w BMW łącznie z uszczelka, tłokiem i pierscieniami to duza roznica - na tym trzeba sie juz znac i mie odpowiedni sprzet - nie powiem bo Dominik jest dobry i robi tak jak dla siebie, ale mozna do Niego jechac z mniej skomplikowanymi naprawami...

Temat nadal aktualny - może ktoś wymieniał uszczelke pod głowicą lub pierścienie w swoim BMW i jest zadowolony - slyszalem, że najwięcej dowiadczonych mechaników jest w Krakowie lub okolicach