Skocz do zawartości

530D Otwieranie szyb z pilota ? Dziwna sprawa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj wróciłem z pracy , zaparkowałem autko i jak zawsze chciałem je zamknąć pilotem . Zamiast tego obie przednie szyby opuściły się jednak do połowy :shock:

Nie wiem jak to się stało , czy nacisnąłem nie ten przycisk na pilocie , czy może jakąś kombinacje . Chciałem to powtórzyć ale nie udało się już .

Później już było okay , tak jak zawsze .

W mercedesie miałem takie coś ale był tam tzw. moduł komfortu i można było pilotem szyby zamknąć,otworzyć itd. ale w bmw nie słyszałem o tym .

Dziwna sprawa ...

P.S . Przy okazji : ma ktoś w E39 ale sedanie otwieranie klapy bagażnika z pilota .Nie chodzi mi jedynie o samo otwieranie z pilota ( to mam na kluczyku i działa ) ale o to by po otworzeniu z pilota klapa bagażnika sama podnosiła się do góry .

Może coś oryginalnego albo jakiś patent ?

Opublikowano

Jak przytrzymasz przycisk otwierania samochodu to szyby zaczną się otwierać i nic w tym dziwnego :)

A jak przytrzymasz kluczyk zamykania auta to szyby zaczną sie zamykać :)

Opublikowano
O rany ! Faktycznie działa . Owierają i zamykają się 4 szyby łącznie z szyberdachem . Fajowo - dzięki :D
Opublikowano
Ciekawe czy w moim zadziała, mam z 1996 roku ale oryginalny kluczyk z centralnym. Jednak teraz nie sprawdze bo autko stoi w warsztacie bo autko czeka na wycene szkody :(
Opublikowano
a u mnie nie dziala... mozna tą opcje jakos włączyc? zamykanie szyb dziala mi automatycznie tylko jak przekrece kluczyk w drzwiach do oporu i przytrzymam 3 sekundy, ale pilotem nie moge tego zrobic :?
Opublikowano
hehee jakie zdziwienie zapanowało że można szyby otwierać z pilota. Ale sam przyznam się że dopiero po ponad roku przez przypadek 'odkryłem' tę umiejętność w moiom samochodzie. A o tych drzwiach i kluczyk do oporu to nie wiedziałem.... pojde sprawdzić :D
BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano
No niestety u mnie z pilota sie nie otwieraja :( Panowie od czego to moze zalezec ? rocznik 12/99 ?? po wlozeniu kluczyka do zamka i odczekaniu 3s otwieraja sie szybki, a ja chcialem z pilota :( jest jakas na to rada ? ;)
Opublikowano
Jednak u mnie dziala ;) przednie szyby opuszczaja sie do polowy, a po wsadzeniu kluczyka do zamka 4 szybki od razu w dol oczywiscie po odczekaniu kilku sekund ;) Dzieki za sztuczki ! Pozdrawiam !