Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam fanów naszej marki. Mam następujący kłopot.W mojej 530d była zdemontowana poduszka zawieszenia z jednej strony, bo mechanik zasugerował, że jest uszkodzona ( samochód był po stłuczce ) Okazało się ,że poduszka trzyma i została ponownie podłączona, samochód się "podpompował" do góry. Mimo to ząbkuje mi opony z tyłu i na badaniu w stacji diagnostycznej pokazało z tyłu sprawność "amortyzatorów" 35 i 39% , czyli szmelc. Czy jest możliwe, że po zdemontowaniu i ponownym zamontowaniu poduchy trzeba coś zresetować, wczytać w komputer czy zrobić jakieś inne elektroniczne czary mary żeby poduszki pracowały prawidłowo ? Auto ma oryginalne 114 tys przebiegu z czego dopiero 7tys w Polsce. Możliwe, że padły poduszki ?

Z góry dzieki za pomoc

Virus63

Opublikowano
Czy to prawda, że nie da sie na tzw trzepakach u diagnosty zbadać sprawności tylnego zawieszenia z nivo w e39 ? Czy tam są tylko poduszki czy amorki też ( 530dA 2003r ) ?
Opublikowano
Kiedyś wymieniałem u siebie poduszkę i o ile dobrze pamiętam niezbędna była diagnostyka komputerowa aby wyrównać ciśnienie po obu stronach. Nie wiem ile w tym prawdy.
Opublikowano
nie trzeba nic poziomowac jesli sie nie podniesie to trzeba wpiac komputer ja 2 razy odpinałem poduszki i nic nie poziomowałem ząbkowanie opony to raczej wina amora ale jak masz 39% to nie mozliwe ja miałem 6 % przy starych i nie ząbkował , jesli wymienisz amory to bedziesz mocno zawiedziony jak załozysz nowe i pojedziesz sprawdzic i zobaczysz 40 % :cool2: nie pokaze Ci ile one maja bo sa pod kątem było juz o tym na forum i to czesto sprawdz zawieszenie tylne :mrgreen:

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg