Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Po dzisiejszej jezdzie bo wawie w temp. powietrza 24 st. załączyło mi sie wisko. Oczywiscie jezdziłem na klimie.

Nie wiem czy to jest normalne ze to tak wyje , jakby startował samolot.

Da sie cos z tym zrobic?

Moze jest cos nie tak z chłodnica? Może jakas zabrudzona lub kiepski płyn do chłodnicy?

Dodam ze samochod sie nie grzeje i wszystko jest OK.

Chodzi o to ze strasznie gwizdze. pozdr

My Definition is High Definition

Moje:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=161053

Opublikowano
Z tym wiskiem to dziwna sprawa ja znajomy ma w 316 wisko które jak odkurzacz chodzi i liście wymiata spod silnika ja w 318is mam cichutkie i nie chodzi tak ostro. z tym że w aucie kolegi nie dogrzewa się silnik podejrzewam że mu wisko nie tak działa może to jednak jest jakaś awaria. U mnie było wisko wymieniane też z powodu niedogrzania i teraz jest idealnie w połowie skali temperatura. Nie miałeś w zimę problemu z długim nagrzewaniem się silnika lub niedogrzaniem?
BMW forever!!!
Opublikowano
Masz 2 wentylatory u siebie? Bo nie wiem czy klima nie ma swojego elektrycznego wentylatora. Wisko chodzi cały czas tylko po nagrzaniu silnika kręci się odrobinę szybciej przy 90 stopniach powinna być widoczna różnica.
BMW forever!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koledzy, po pierwsze wisko działa stale, z mniejsyzm lub większym oporem ale działa. Po drugie, jak założyłem nowe wisco do swojego 316 M43 to przez jakieś 3-4 miesiące efekt przegazowania czy dodania mocniejszego gazu był taki jak by turbine w samolocie odpalać. /przy ciepłym silniku/. Po prostu wisco miało takie mocne 'zasprzeglenie'. Po paru miesiacach jak by się "dopracowało" i zabierało łagodniej. Nigdy nie miałem problemu z temp. silnika.