Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Orientuje sie ktoś a może ktoś już eksperymentował w taki sposób mianowicie jak skracać sprężyny przednie w BMW E36 bez ich wyjmowania, gdzieś mi sie obiło o uszy że sie da i potrzzebował bym wskazówek krok po kroku.Nie chce inwestować w sprężyny bo po co tył stoi niziutko a przód jak koza :) do tego zakupiłem 16 calowe felgi i bedzie straszna dziura miedzy błotnikiem a kołem.
Opublikowano

Więc po co inwestowałeś w 16 calowe felgi?

Człowieku chcesz się zabić? Sprężyny obniżające nie są takie drogie

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
to jest wlasne wiejski tuning :mrgreen:

ejjj chłopie pozostawie to bez komentarza....

Opublikowano
Ucinanie sprężyn to raczej PRLowska metoda tuningowania samochodu :) i na dodatek niezbyt bezpieczna w uzytkowaniu.
Opublikowano
ja tylko zapytałem jak to sie robi, wszelkie inne uwagi i sugestie zachowajcie dla siebie a tak szczerze mówiąc to większość osób tak robi tylko o tym nie mówi....
Opublikowano
ja tylko zapytałem jak to sie robi, wszelkie inne uwagi i sugestie zachowajcie dla siebie a tak szczerze mówiąc to większość osób tak robi tylko o tym nie mówi....

Myślę, że na tym forum jednak nikt takich rzeczy nie robi. Jest tu raczej propagowane dbanie o swój samochód. I mam nadzieję, że nikt nie udzieli ci odpowiedzi.

Opublikowano

Myślę, że na tym forum jednak nikt takich rzeczy nie robi. Jest tu raczej propagowane dbanie o swój samochód. I mam nadzieję, że nikt nie udzieli ci odpowiedzi.

Po twojej wypowiedzi to już napewno nikt mi nie odpowie tak czy tak mozna zamknąć temat bo widze, że tu nie uzyskam odpowiedzi na mój post.

Opublikowano

Skoro zadajesz pytanie na forum publicznym musisz liczyć się z tym, że odpowiedzi będą różne - nie zawsze takie jakbyś się spodziewał, oraz nie zawsze zgodne z Twoim tokiem myślenia. Zapytałeś o ucinanie sprężyn - więc dostałeś odpowiedź, że jest to nie tylko WIEJSKI TUNNING ale także sprawa pogarszająca bezpieczeństwo jazdy. Nic w tym temacie dodać - nic ująć - moje zdanie takież samo.

P.S. Możesz poucinać wszystkie spręzyny i mieć WODOLOT - jak dla mnie :cool2: a wątpie, aby ktoś miał wtedy podobne auto do twojego - OT taki UNIKAT :duh:

Pzdr

Opublikowano

niewiem czy ktoś to robił, ja z kolegami zrobiliśmy takie "doświadczenie" w e30 które i tak było na początku do palenia gumy i powiem tak ja bym sobie tego nie zaplikował ale po obcięciu po półtora zwoju z przodu i chyba po 1 z tyłu auto prowadziło się twardziej i stabilnie.

| wytrzymałością nie mam pojęcia jak jest bo nikt na tym nie robił milionów kilometrów.

Fakt faktem że jeździło się dobrze, auto stało normalnie.

I teraz dla jasności Ani nie polecam tego ani nic w podobie. BYło pytanie to poprostu napisałem. :doh: mam nadzieje że nie zostane zlinczowany.

Opublikowano
Człowieku z Ostrowca, weź sie puknij w czambo, jak można ciąć sprężyny i to jeszcze na aucie :duh: powiedz mi jaki kolor buni masz i jakieś znaki szczególne, żebym w przyszłości tego nie kupił!!!
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano

Ja tam mam obcięte przednie springi i nie nazekam. Kupilem sprężyny

-40 i okazaly sie za wysokie, więc obciołem o 1 zwój. Samochód prowadzi się normalnie.

Ciąć spręzyny progresywne to poroniony pomysł ale zwykłe spręzyny to nie bardzo rozumiem co w tym złego ?

Pozatym ooprocz bmw mam fiata 126p ktorym latam w kjsach, przetestowałem w nim pełno rożnych dziwnych rozwiązań jeżeli chodzi o zawieszenie. I z doświadczenia wiem, że naistotniejszą rzeczą są amortyzatory. Jak amory są do kitu to, żeby nie wiem jakie spręzyny były to samochód na wybojach robi co chce. Dla przykładu w kaszlaku mam teraz bilstein b6 i obciete na poł spręzyny od poloneza trucka :shock: .

I nawet na sporym wyrypie samochod jest pod pełną kontrolą. :)

Opublikowano
Człowieku z Ostrowca, weź sie puknij w czambo, jak można ciąć sprężyny i to jeszcze na aucie :duh: powiedz mi jaki kolor buni masz i jakieś znaki szczególne, żebym w przyszłości tego nie kupił!!!

nie martw sie ja swoją już dawno sprzedałem a ta modyfikacja to bedzie u kumpla wprowadzana , może pech bedzie chciał i zakupisz pozniej i okaże sie że sie świetnie jezdzi na przyciętych sprężynach :twisted: czego z całego serca ci życzę :P

Opublikowano

nie martw sie ja swoją już dawno sprzedałem a ta modyfikacja to bedzie u kumpla wprowadzana , może pech bedzie chciał i zakupisz pozniej i okaże sie że sie świetnie jezdzi na przyciętych sprężynach :twisted: czego z całego serca ci życzę :P

Halo!! Zamknijcie temat

(OO)=== OO===(OO)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.