Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Jestem początkujący. Mam problem ze swoja e34. Mam skrzynie automat. zaraz po starcie ciezko ja rozbujac. Bardzo pozno przełącza biegi! Co to moze byc?? Czy to wina oleju? A tak przy okazji turbo bardzo glośno gwizdze przy rozpedzaniu! Wydaje mi sie ze nie powinno tak glosno! Moze to wina filtra powietrza?
Opublikowano

A potem (jak się rozgrzeje) jest już ok?Na wstecznym tak samo?

Na początek zmień olej.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
na zimnym ma prawo lekko przeciągać. Póżniej już powinna zmieniac normalnie. Zmiana oleju i tak cię czeka więc do roboty moze jej sie poprawi jak nie jest za póżno. Jeśłi chodzi o turbo to moje też śwista jak mocno gniotę jak gwizdek od czajnika. Efekt całkiem fajny a turbo wcale nie musi być na wykończeniu. U mnie jak już mówiłem gwizda ostro a ładuje około 1,2b więc jak książka pisze. Kilka osób już mi też mówiło że gwizda jak mocno pedałują więc tak chyba może być. Pozdro i oby skrzynia po wymianie oleju śmigała przyjemnie.
Opublikowano

Ewidentny brak oliwy niedobor... proponuje wymienic + filterek.

Zaryzykuje i powiem Ci, ze na pewno Ci sie poprawi ;D

Ale glowy nie dam.

Ale oliwa na pewno jest przepracowana.

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
wymien 6 l oleju czyli caly bo zwykla wymiana to jest 3 litry a tak czeba jeszcze z kola zamachowego sppóscic:) koszt okooło 270 zł
było e32 735 automat e34 524td automat, e36 320i , e36 323i perełka ;( automat, e38 740 i automat , e32 735 automat , e39 528i automat :) ,obecnie e39 520 i e39 523i e65 730d individual
  • 6 lat później...
Opublikowano

w e34 automat cały olej nie 6 tylko ok 11 litrów

6 to zleci z misy a gdzie olej ze sprzęgła i chłodnicy przewodów itd?

6l to nie jest pełna wymiana oleju .