Skocz do zawartości

JAKIE AMORTYZATORY WYBRAC I CZY SPREZYNY ZMIENIAC ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zauwazylem oststnio wyciek z amortyzatora z przodu, wiec musze wymienic amorki. Poszperalem i znalazlem takie ceny Bilstein 280 zl Kayab 234 a Sachs 330, mam pytanie jakie polecilibyscie azebym kupil, po drugie czy sprezyny tez powinienem wymienic ??? jezdze na oponach 245/40/18. Prosze o porade /?
Opublikowano
Zapomij o Kayabach, szybko sie zuzywaja. Normalnie sprezyn sie nie wymienia, chyba, ze wiesz ze masz uszkodzone.
Opublikowano

Jak wymieniałem u siebie to na Sachs-y bo takie miałem jako oryginały fabryczne.

Pozdrawiam

Opublikowano
Sprężyny powinno się wymieniać razem z amortyzatorami, ale z powodu kosztów większość osób wymienia tylko amortyzatory.
Opublikowano
Sprężyny powinno się wymieniać razem z amortyzatorami, ale z powodu kosztów większość osób wymienia tylko amortyzatory.

Pierwsze slysze a juz w kilku samochodach wymienialem amory i nikt, nawet ASO nie sugerowal wymiany sprezyn.

Opublikowano
Witam ja osobiście nie polecam Ci sachs u mnie w firmie odpowiadam za reklamacji i jest ich naprawdę sporo na sachsa a na dodatek inni producenci często reklamacje uznają a sachs przez dwa lata nie uznał żadnej zawsze siły tłumienia są w normie nawet jak wylał amorek ,wtedy to wina użytkownika.Pozdr