Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Oba modele maja rozna predkosc bo i moc obu silnikow jest rozna. Chodzi ci o katalog czy wypowiedzi uzytkownikow?? Jesli chodzi o katalog to 1.8 ma v max. 201 km/h (a m40 198 km/h) jesli chodzi o 2.0 to v max. wynosi 214 km/h a mi sie udalo pojechac +- 230 i odcielo (ale licznik pewnie oklamuje wiec predkosc mogla byc mniejsza).
Opublikowano
hmm... to czemu na liczniku w moim 318 miałem 310 no i może jescze kilka kilosów był rozbujał więcej a kumpel 320 zrównał się ze mną i go zabrakło.
Opublikowano

No wiesz jak dla mnie to jest nie mozliwe zeby zdrowe dwa egzemplarze o roznych pojemnosciach i mocach ale w tej samej budzie jechaly z ta sama predkoscia a nawet zeby mnieszy i slabszy silnik osiagal wiecej v max. od 2.0.

Moze te 2.0 juz bylo skatowane :/ Jak dla mnie nie ma szans chyba ze mowimy o wersji 1.8is wtedy juz moglbym dac wiare ze osiagi obu sa na porownywalnym poziomie.

Opublikowano
uuups... sorka pomyliłem się chodziło o 210 :duh:

Licznik ci kolego przekłamuje - sprawdź rozmiary opon.

Poza tym tak jak Ci Benetton napisał - zdrowe egzemplarze będą różniły się osiągami.

Pzdr,

Opublikowano
To zależy też od przełożenia dyfra,być może masz założony trochę dłuższy lub kolega w 320 krótszy,wtedy możliwe,że uzyskasz większą prędk niż on.
Nur bmw e32
Opublikowano
hmm... to czemu na liczniku w moim 318 miałem 310 no i może jescze kilka kilosów był rozbujał więcej a kumpel 320 zrównał się ze mną i go zabrakło.

jeśli oba egzemplarze są w podobnym stanie technicznym to nie ma takiej możliwości aby 318i pogoniła 320i

jest to najnormalniej niemożliwe