Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wczoraj przy okazji wymuszonej wymiany akumulatora przeprowadziłem reset komputera zgodnie z informacjami z forum. Nie dało to żadnych rezultatów w jakości pracy silnika, nadal jest do bani!! Pojawiły się za to rytmiczne pstrykania przekaźnika usytuowanego pod osłoną plastikową po lewej stronie w komorze silnika obok skrzynki z bezpiecznikami i "klemy" plusowej. Jeszcze nie ustaliłem czy ma to jakiś wpływ na pracę silnika lub jazdę. Jak pisałem kuleje jak kulał, ale na pewno nie było tego wcześniej... Może ktoś wie cóż to za przekaźnik?

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano

OK. Moja wina, że nie dopisałem, ale uznałem to za oczywiste!! Nie pytałbym gdybym miał to w zasięgu wzroku, ale to jest obudowane, obudowa nie zchodzi, a siłować się nie mam zamiaru bo tylko zniszczę... Natomiast jestem pewien, że stamtąd dochodził dzwięk, bo całość drżała w rytm przekaźnika. Dużego sądząc po dźwięku.

Na ten moment mogę tylko liczyć, że komuś coś przyjdzie do głowy, jakiś pomysł, ponieważ nocne czuwanie bez zasilania (właśnie przez te pykanie) wyleczyło problem i dziś już nic nie pykało.

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano

Coś jest z tymi instalacjami dziwnego w tych naczych e32

Generalnie zauważyłem że jak akumek słaby to dobija się jeszcze bardziej,,,ja miałem wrażenie że jakby to określić ma za małe napięcia aby wszystko powyłaczać i nie przestaje barać prądu

Ina sprawa to taka że padnięty akumulator w bagażniku potrafi rozładowywać akumek główny

Kolena sprawa to taka że jak go nie ma to moje autko nie przestaje brać prądu(kij je tam wie dla czego)

Warto zwrócić jeszcze uwage czy aby lamka w bagażniku napewno gasnie

Nie jest to prawda że wszystkie e32 rozładowują akumki

jak wszystko sprawne po mo miesiącu można wsiąść do autka i zapalić bez problemu

Pozdro

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.