Skocz do zawartości

nie działa mi regulacja świateł od obnizania i opuszczania :

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie działa mi regulacja świateł od obnizania i opuszczania co moze byc przyczyna? przełacznik znaczy te pokretełko jest podłaczone po jest podswietlenie ale nic sie nie rusza jak krece :-(
Opublikowano
Mialem taki sam objaw ale w jednej lampie , druga ładnie chodziła. Po prostu silniczek wypadł z gniazda?prowadnicy? czy jak to nazwać i nie odchylał soczewki.Włożyłem go z powrotem w prowadnice :] i wszystko cacy.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja miałem ten sam problem, wyregulowałem sobie regulacją przy samych światłach :) (reguluje się kluczem ampulowym)
Opublikowano
Mam podobny problem, z tym że u mnie nie działa tylko jedna lampa. Jak kręce pokrętłem, to słychać prace silniczk: "bzzzz...", lecz tylko przy jednej lampie, przy drugiej cisza. Czy mógł się silniczek spalić? Czy tak dobrze przymocowany silniczek, to wlożony a następnie przekręcony zgodnie ze wskazówką zegara? Jak mogę sprawdzić czy przepalił się silniczek?
Opublikowano

A kabelki Panowie sprawdzili ?. Lubią się "ukikłać" przy konektorze idącym do silniczka. Jak na pewno widzieliście są trzy to każdej kostki. Warto poruszać nimi i zobaczyć czy nie zostaną Wam w ręce.

Pozdr

m.k.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja bym sprawdzil na poczatek czy te ramie wychodzace od silniczka jest dobrze wlozone w lampe, pozniej styki przy lampach, czesto sa strasznie mocno zabrudzone, jezeli wciaz nic dzialac nie bedzie to chyba silnik padl, mozna fo wyjac i podlaczyc np. pod zasilacz w domu, zeby byc pewnym czy nie dziala.
Opublikowano
u mnie nic nie slychac przy kreceniu pokretelkiem.ale sprawdze jeszcze te przewody