Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W mojej 520 24V benzynka jest oryginalny filterek powietrza i zastanawia mnie jedna rzecz- czy jest sens założyć duży stożek??? Znajomy założył i podobno czuć różnice. A i czy to w przyszłości nie będzie kolidować z gazem??? Jaki filtr i jaki adapter??? :worried:
Opublikowano
W mojej 520 24V benzynka jest oryginalny filterek powietrza i zastanawia mnie jedna rzecz- czy jest sens założyć duży stożek??? Znajomy założył i podobno czuć różnice. A i czy to w przyszłości nie będzie kolidować z gazem??? Jaki filtr i jaki adapter??? :worried:

Filtr stożkowy daje tak naprawdę różnice ale na minus.

Tutaj krótka lektura jaki to stożek jest do bani!

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=8626&start=0

Opublikowano

Nie rób czegoś takiego w BMW, Twój kumpel twierdzi ze widac różnice hahaha dobre niech jedzie na hamownie i sie przekona. On wg mnie sam siebie okłamuje.

Powiem tak mialem kiedys vectre zalozylem stozek dedykowany K&N do silnika 1.8 16V zgodnie z ich specyfikacja marka, model, rok produkcji i miala byc róznica - poza tym ze auto jezdzila jak traktor nie bylo zadnej wiec nie polecam stożkowego filtra.

brokat_
Opublikowano
najlepszym filtrem do twojego auta jest orginal kupiony w ASO. nic lepszego nie wymyslono.

dokładnie :cool2:

myśląc o zakładaniu stożka, trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie, czy bmw e34, do tego 2.0 jest samochodem sportowym ? Według mnie nie, dlatego wszelkiego typu wymysły związane z "tjuningiem" radze odłożyć na pułke, i cieszyć się z jazdy, swoją bawarką, a nie mysleć jak jej dodac 2 PS,

jak tuning to tylko profesjonalny

pozdr.

Opublikowano
do zalozyciela tematu - po co kupiles 520? malo ci mocy? mogles kupic 525,lub isc na calosc i poszukac 540. czy moze myslales ze kupisz najmniejszego 6 cylindrowca i za pare zlotych poprawisz jednego z najlepszych producentow silnikow na swiecie? czy uwazasz ze te silniki sa tak spaprane ze byle kto potrafi poprawic w nich dynamike? do twojej wiadomosci podam ci ze m50 w tamtych latach byl okrzykniety najlepszym silnikiem na swiecie. jesli chcesz poczuc przyrost mocy to zatankuj porzadne paliwo i ciesz sie tym co masz, a nie marnuj swoich pieniedzy na bezsensowne gadzety.
Opublikowano
najlepszym filtrem do twojego auta jest orginal kupiony w ASO. nic lepszego nie wymyslono.

Albo filtron :) wazne wg mnie zeby byl czysty :D

brokat_