Skocz do zawartości

źle wskazuje stan paliwa, co moze byc przyczyną?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
.. witam, co moze byc przyczyną złego wskazywania stanu paliwa... a raczej po zatankowaniu potrzebuje koło 20 minut zeby pokazac koncowy stan.. ostatnim razem po zatankowaniu kolo 35 l. wskazowka zatrzymała sie na 15 l. (komp pokazał 146 mil do przejechania)i potem rosła tak az do 50l, gdzie komp pokazał 300 mil... czy to normalne ze tak długo mysli nad tym ile ma wlane?.. czy wymiana pompki mogla miec cos wspolnego, co ewentualnie moze byc uszkodzone i grze grzebac i co wymianiac :D, z gory dzieki
Opublikowano
kolego to jest standard w e34 (w e39 tak nie mialem)czesto tak sie dzieje,a wymiana pompki mogla przyczynic sie do zabrudzenia plywaka jakies paproszki mogly sie dostac i sie zawiesza ,sproboj go przeczyscic raz jeszcze i powinno byc dobrze...

Czerwna bo??...bo szybsza xD

http://www.ctr.pl www.kamery.pl

Opublikowano
kurcza.. ze tez od razu nie wpadlem na to zeby tu napisac... a kogo bym wczesniej nie zapytał mial teorie jakis z kosmosu :D thx. a gdzie ta pompke znajde w e39 w bagazniku, ( bo to nie ja wymieniałem) :D
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
apropos.. pompka podobno pod siedziskiem kanapy (tył) a pływak po przeciwnej stronie tez pod kanapą.. widziałem tam takie dwa tałatajstwa.. jednak po odkreceniu 3 srubek zetknąłem sie z czyms co nie wygląda na wykręcalne... jednak moge sie mylic, poczekam az zrobi to expert
Opublikowano

z tego co kojarze to plywaki sa dwa w e39, po jednym na kazda komore zbiornika,

jak uruchomicie test na liczniku z duzym wyswietlaczem ( nie pamietam numeru) to pokazuje zawartosc paliwa w kazdej komorze, wiec przypuszczam ze sa dwa