Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie. Zapaliła się żółta kontrolka z kluczykiem i samochód nie chce odpalić. Rozrusznik kręci a silnik nie odpala. Jaka może być przyczyna, miał ktoś podobną sytuacje :?:
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano

Witam

Z tego co wiem to ta kontrolka zaświeca sie na liczniku jak sie zostawia kluczyk w stacyjce i powinien wyświetlać sie komunikat odpowiedni na CID

Raczej to nie ma nic wspólnego z zapalaniem

Opublikowano
Zgadza się. Kolega nigdy na to nie zwracał uwagi do czasu gdy samochód nie chciał zapalić :D Na szczęście DIS sobie ze wszystkim poradził. Okazało się że miał zamontowany "lewy" przełącznik odcinający pompę paliwa w który przepaliły się styki i nie działała pompa. Diagnostyka wykazała błąd pompy paliwa i dalej już poszło łatwo. A DIS jest super :cool2:
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano
Zgadza się. Kolega nigdy na to nie zwracał uwagi do czasu gdy samochód nie chciał zapalić :D Na szczęście DIS sobie ze wszystkim poradził. Okazało się że miał zamontowany "lewy" przełącznik odcinający pompę paliwa w który przepaliły się styki i nie działała pompa. Diagnostyka wykazała błąd pompy paliwa i dalej już poszło łatwo. A DIS jest super :cool2:

:mrgreen:

DIS'ie ja też CI BARDZO DZIEKUJĘ !!!

:mrgreen:

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.