Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio dałem się przejechać bratu moin e36 i chyba się zaraził. Chce teraz kupić e30. Niestety nie wiem z którego roku ale jest to 1,6 motorek. Na większy go niestety nie stać. Co byście sprawdzili w takim aucie? Jestem pewien na 80% że jest na wąskim zderzaku i wąskiej lampie ale nie jestem do końca pewien. To dajcie teraz znać co można sprawdzic w e30 a wieczorem napiszę dokładne dane tego auta. Dzięki.
Opublikowano

Ja mam 316 i 94, kupiony pol roku temu i gdyby moja widza byla taka jak dzisiaj, z pewnoscia nie doszloby do transakcji! Przede wszytskim wazne czy jest na gaz, jesli nie to lepiej, jesli tak to bmw nie toleruje dobrze instalacji gazowych i padaja silniki. Zatem trzeba sprawdzic silnik bo to podstawa i pobor oleju. Potem stan przepustnicy, przeplywomierz, przewody, sonda i silnik krokowy - ja mam to wszystko juz nowe bo po zakupie okazalo sie, ze sa w stanie agonalnym. Silnik w rezultacie tez mam wymieniony bo urwalo kawalek przepustnicy i blaszke od detektora antywybuchowego, to dostalo sie do silnika i aut.

Poza tym wiadomo: stan podwozia: gumotuleje i tuleje plywajace oraz sprezyny. Stan hamulcy /klocki, szczeki oraz tarcze i bebny/ takze pod katem wycieku plynu hamulcowego. I na koniec elektryka czyli abs, lusterka, szyby no i centralny. Warto tez sprawdzic stan karoserii i dobrze sie przyjrzec czy nie byla bita i ladnie zapudrowana. Tlumik tez warto przegladnac. Polecam diagnostyke pojazdu- cena 90-170 zl. ale warto zainwestowac przed kupnem bmw bo pozniej mozna sobie zafundowac niezla skarbonke. pozdro :mrgreen:

Opublikowano
hehe, nie jest az taki stary ale 7 lat ma :) Wtedy byl full wypas mega wloski firmy Lovato. Nawet teraz serwisujacy nie zalamuja sie przy nim wiec chyba jet jeszcze ok. Ale to nie pierwszej swiezosci sprzet :)