Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak w temacie,

czy można zastosować coś innego niż oryg. gong do bordkomputera?? Np. jakis głośniczek?

Jaką macie ustawioną wartość w teście nr20 (korekta spalania) dla silnika 1.6?

______

Poprawiłem tytuł. Nowy nie jesteś!! Proszę się stosować do regulaminu i formatu tytułowania: viewtopic.php?f=68&t=120678 . Następnym razem ostrzeżenie. mattiss

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano

U mnie w ogóle nie było gongu, bo miałem kompa mniejszego z wbudowanym gongiem.

Jak wygląda sprawa podłączenia gongu, wystarczy podpiąć dwa kabelki z kompa do niego? Chyba nie?

Opublikowano
Do gonga idą dwie wtyczki - jedna ma trzy, druga cztery bolce. Nie wiem po co tyle tego, ale dwa kabelki to chyba będzie mało, trzeba by zajrzeć w jakiś schemat
www.turboBMW.pl
  • 1 rok później...
Opublikowano
no właśnie... odświeżam temat. czy trzeba kupować oryginalny GONG czy wystarczy podpiąć głośniczek? nie chcę niczego uszkodzić.
Opublikowano
no właśnie... odświeżam temat. czy trzeba kupować oryginalny GONG czy wystarczy podpiąć głośniczek? nie chcę niczego uszkodzić.
głośniczek nie zadziała. Kup gong i po sprawie. Podpinasz dwa kabelki z OBC i masa oraz zasilanie gongu.

Opublikowano
Mozna uzyc sryeny alarmu z osobnym zasilaniem inczej z podtrzymanie tylko po co :?: Skoro gong uzywka nie kosztuje nawet polowy tej syrenki :twisted:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D