Skocz do zawartości

jak zdemontowac fabryczna ramke i klapke na radio???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak zdemontowac fabryczna ramke i klapke na radio???tak zeby nic nie polamac???

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Witam

Odkręcasz pokretło od głośności i w zależności od modelu radia masz tam albo śróbkę torx, którą trzeba poluzować albo dzwigienkę , którą z kolei trzeba przekręcić chyba w prawo.

Poszukaj dobrze na forum to znajdziesz. Ja wyjmując swoje radio zrobiłem to na chama i uszkodziłem ta dzwigienkę, dlatego zachowaj ostrożność.

Pozdrawiam

SEX JEST JAK BMW RADOSC Z JAZDY :-)
Opublikowano
gałkę się pociąga do siebie nie odkręca. Pod nią masz tak jak juz kolega wyżej opisał torx (prawdopodobnie) Przekręcasz go w prawo nie odkręcasz bo to nie śróbka i najpierw lewa strona wyświetlacza wychodzi (podważ lekko płaskim śrubokrętem. Jak juz wyjmiesz wyświetlacz to pod spodem górnej części radia masz dwie śróbki na imbusik odkręcasz je i to też nie do samego końca. Luzujesz jakieś 10 obrotów może więcej. W kazdym razie po odpowiednim zluzowaniu wyjdzie ci góra radia. Robota na 2 min i radio masz wymontowane. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koledzy Dannek24 i molu Jacek się nie pyta jak zdemontować radio tylko fabryczną ramkę dookoła niego z klapką przysłaniającą cd lub kasete
Opublikowano
Koledzy Dannek24 i molu Jacek się nie pyta jak zdemontować radio tylko fabryczną ramkę dookoła niego z klapką przysłaniającą cd lub kasete

dokladnie, ale juz sam sie tam dostalem, porozkrecalem i jest ok...bo nic nie popsulem :P

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272