Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od paru dni jestem szczesliwym posiadaczem e46 320d i mam takie pytanie.Auto ma przejechane 177000 nie wiem jaki olej byl wczesniej lany czy mogli byscie mi doradzic jaki olej byl by najlepszy :?: Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam od paru dni jestem szczesliwym posiadaczem e46 320d i mam takie pytanie.Auto ma przejechane 177000 nie wiem jaki olej byl wczesniej lany czy mogli byscie mi doradzic jaki olej byl by najlepszy :?: Pozdrawiam

ja tez mialem z tym dylemat i po przeszukaniu postów i innych info w sieci mialem do wyboru ow40 albo 5w40, koleś w serwisie wlał mi ten drugi oczywiscie pełny syntetyk i śmiga nic nie bierze, wszystko ok. AhA castrol edge sport czy jakos tak :)

Pozdro

Opublikowano
Mam ten sam silnik, przebieg 194 i miesiac temu zalałem castrol edge sport 0W40- wg zaleceń. Sprawdz na stronie castrola ktora kolega wyżej podał. U mnie śmiga jak trzeba.