Skocz do zawartości

Grzeje się... objawy inne niz wszystkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wiec tak.. Moją 524 mam tydzień czasu. Od 2 dni zastanawiam sie dlaczego auto, gdy tylko je mocniej przycisne strasznie się grzeje. Gdy jade spokojnie do 2,5 tys obrotów wszystko jest ok (wskaźnik jest na środku), jak tylko pojade ostrzej i bede go ciagnął na obrotach, wskazówka leciu ku czerwonej kresce, wtedy odpuszczam i jade spokojnie, wskazówka wraca w miare wolno do środkowego położenia, do tego nie słysze visco :cry:

Płyn jest, chłodnica jest gorąca, węże da się ucisnąć.

Czy to są objawy padniętej pompy, termostatu, czy te visco padło? Może co innego?

Opublikowano
najprawdopodobniej układ jest zapowietrzony u mnie tak samo jest:) Tak i tez stwierdził mechanik ale od razu wymienię płyn chłodzący i ładnie mi odpowietrzy :) I wtedy zobaczymy efekty:)
Opublikowano

ciężko stwierdzić dokładną przyczynę, odpowiedzialne za to mogą być różne rzeczy, tak jak napisał pawelsl może być zapowietrzony układ, możesz mieć tak samo zapchaną chłodnicę, padnięte visco ale łatwo to sprawdzisz - otwórz maskę i przy zwiększeniu obrotów silnika do 2,5 tys i więcej powinieneś zauważyć zwiększone obroty wiatraka. W najgorszym wypadku masz problem z pompą wodną lub pękniętą głowice. Życze Ci żeby to było tylko zapowietrzenie

pozdrawiam

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
kolego od razu widzac, ze nie szukasz. o grzaniu juz tyle postow bylo i chyba wszystkie mozliwe odpowiedzi i problemy znajduja sie na tym forum wystarczy troche wysilku, ale po co - lepiej robic smietnik z forum
Opublikowano
kolego od razu widzac, ze nie szukasz. o grzaniu juz tyle postow bylo i chyba wszystkie mozliwe odpowiedzi i problemy znajduja sie na tym forum wystarczy troche wysilku, ale po co - lepiej robic smietnik z forum

Panie ADZIO uwierz mi ale przewertowałem forum i nie znalazłem takiego problemu.

Opublikowano
o grzaniu było dużo postów ale nie w przypadku kiedy temperatura znowu dochodzi do siebie jak już to po długim czasie, akurat te objawy ma nietypowe...
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
wydaje mi sie,ze mozna łatwo sprawdzic czy wisko ok...jesli wskazowka idzie na czerwone to zatrzymaj sie i dodaj gazu na jałowym biegu wtedy powinienes słyszec wyrazny szum wiatraka jesli szumi to wisko jest ok i w miare stygniecia płynu szum ustaje...Panie Adzio...troszke kultury.twoj post to zasmiecanie forum...pozdrawiam.
Opublikowano

mam dobrą wiadomość :P

odpowietrzyłem układ, zalałem nowego płynu

rezultat jest taki ze udało mi sie zagrzac go do tej 3 kreski (po środkowej), ale zaraz temperatura spadła :twisted:

musze wykonać jeszcze bardziej rygorystyczne testy :8)

Pozdrawiam użytkowników BMW :wink: (dzieki za rady)