Skocz do zawartości

520i 24v strzela z kolektora ssacego i tlumika prosze ..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich Forumowiczów . Mam wielki problem z którym sam niemoge sobie poradzić BMW e34 520i 24v 93 r . Auto przerywa , zęsto "strzela" z kolektora ssacego i tłumika końcowego .Dzieje sie to szczególnie na rozgrzanym silniku na zimnym bardzo bardzo... zadko . Podkreślam Autko nigdy niewachało gazu . Prosze pomóżcie ...... .
Opublikowano
mam jeszcze pytanie czym moga być spowodowane drgania samochodu na wolnych obrotach podczas postoju??
Opublikowano
Przy silnikach z regulacją luzu zaworowego śrubką lub podkładkami bywają takie objawy gdy luz zaworowy jest za mały. Zimny silnik pracuje normalnie lecz wraz z rozgrzewaniem luz maleje i zawory się nie domykają a wtedy wystrzały. W twoim zawory regulowane są hydraulicznie więc to mało prawdopodobne, ale zawsze możliwe.
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano

a może ktoś mi przybliżyć temat z czujnikiem położenia wału :!:

bede wdzięczny, podejżewam to samo u siebie też drży na wolnych i czasem jakby świeca iskry nie dawała