Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mój automat wydaje dźwięki :) Nie wiem czy to normalne dlatego proszę o jakiś fachowy komentarz :D

Objawy: po prostu siedząc za kierownicą słychać lekkie pykanie z automata. Jest to raczej takie pykanie, które zauważą tylko takie zboczone pedanty jak ja :D Zwiększając obroty silnika pykanie z automata także się zwiększa. Dodam też, że automat spisuje się raczej bez zarzutu

Opublikowano
Przede wszystkim - jesteś pewny, że to z automata ?

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Przede wszystkim - jesteś pewny, że to z automata ?

Siedząc za kierownicą gdy przybliżam się uchem do skrzyni to "pykanie" słychać coraz głośniej. Więc napewno to ze skrzyni. Nie wiem może to normalne a ja po prostu jestem przewrażliwiony :mad2:

Opublikowano

Coraz "lepiej" :cry2:

Teraz słychać gdzieś tak od prędkości 40-50 km/h dziwne chrobotanie (dzwięk typu niedokręcona śróbka ala mielony piasek ?) Oczywiście hałas ten dochodzi z automatu. Usłyszałem go nawet przy włączonym radiu.

I jeszcze jedno - jak wjechałem na kanał to okazało się, że ze skrzyni jest wyciek. Stan oleju w skrzyni OK (mierzony właściwie, tzn przy włączonym silniku). Co do wycieku - wystarczy wymienić jakąś uszczelkę czy to może być coś poważniejszego ? :mad2: :jawdrop:

Opublikowano
Może wał napędowy - łożyska, lub przegub - zależy czy tylko podczas jazdy, czy na postoju też ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Te "chrobotanie" tylko podczas jazdy tak gdzieś od 50km/h. Tak czy siak chyba będę musiał udać się z automatem do mechanika. Ktoś zna dobrego i taniego mechanika od automatów na terenie Wrocka ? :D