Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zgaslo mi wczoraj podczas jazy podswietlenie lewej polowy licznika do tego zegarek przestal swiecic i wogole dzialac. Obejrzalem bezpieczniki i tam wszystko jest cacy gdzie szukac rozwiazania tego problemu?

Opublikowano

Co do licznika to musisz wyjąc i zmienic żaróweczkę.

Podświetlają go trzy ale spaliła sie pewne jedna 1,2W :wink:

PS. Rozepnij aku przy wyjmowaniu zegarów.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

PS. Rozepnij aku przy wyjmowaniu zegarów.

a mozesz powiedziec czemu ma odpiac aku ?? niegdy z tym sie nie spotkalem, a rozlaczalem na swoim autku z podpietym aku i nic nie bylo...

B M W
Opublikowano

Witam

mam podobny problem:

jakis czas temu przygasla mi cyferka 4 na obrotomierzu nie przejmowalem sie tym zbyt mocno, ale ostatnio przygaslo mi czesc srodka zegarow i wskazowka ekonomizera wcale nie swieci.

zakupilem zarowki i zabralem sie wczoraj do wymiany, jednak okazalo sie ze nie sa przepalone, na tym etapie zakonczyla sie moja praca i brakuje mi pomyslu co to moze byc. zostalo jeszcze rozkrecenie obudowy ale brak klucza mnie chwilowo powstrzymal i nie mam pewnosci czy znajde tam usterke.

prosze dac cynk o ewentualnych sukcesach w naprawie :)

Pozdrawiam

Opublikowano

można zastosował naprawe zastępczą... podciągnąć do nie palących się żarówek prąd kabelkami od żarówek działających...

Wiem wiem to półśrodek, ale jak już ktoś serio załamie ręce to co zrobić...

Nie wiem jak kwestia bezpieczników... Znaczy jest ich kilka od "tablicy przyrządów" także może podświetlenie jest dzielone...

Jest też opcja uszkodzonego "ściemniacza" podświetlenia, ale jak on jest zbudowany to (jeszcze) nie wiem :P

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano

a mozesz powiedziec czemu ma odpiac aku ?? niegdy z tym sie nie spotkalem, a rozlaczalem na swoim autku z podpietym aku i nic nie bylo...

Mi np. z tego powodu zapaliła się kontrolka błędu poduszki :/