Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Być może będę miał okazyjnie zakupić ten model felg :

http://allegro.pl/item1004924462_felgi_bmw_18_3_e46_e36_z3_z4_e85_e86_5x120.html

właśnie w rozmiarze 18' pochodzące od e46.

Na tę chwilę mam 16' i seryjne zawieszenie. Powiedzcie mi czy przy zmianie na te felgi muszę zmieniać coś w zawieszeniu?

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
  • Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Być może będę miał okazyjnie zakupić ten model felg :

http://allegro.pl/item1004924462_felgi_bmw_18_3_e46_e36_z3_z4_e85_e86_5x120.html

właśnie w rozmiarze 18' pochodzące od e46.

Na tę chwilę mam 16' i seryjne zawieszenie. Powiedzcie mi czy przy zmianie na te felgi muszę zmieniać coś w zawieszeniu?

Nic nie musisz zmieniac. A felgi mimo ze seryjne BMW to wygladaja bardzo rasowo :cool2: .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Nic nie musisz zmieniac. A felgi mimo ze seryjne BMW to wygladaja bardzo rasowo :cool2: .

Dzięki :) O to właśnie chodzi :twisted:

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie,

poszukuje czegoś na felgi dla mojej Zetki - zastanawiałem się nad nokian ZG2 na tyl 245/40/14 na przód 225/45/17?

ktoś na jakieś doświadczenie z Nokian w wersji letniej? JA sprawdzałem te opony w wersji zimowej są super- oczywiście nie w Zetce :)

poszukuje czegoś do 3,0 l - jak sądzicie?

Opublikowano

Panowie nie orientujecie się może czy kółeczka 18" o danych:

Rozmiar felgi: 8.0 x 18

Rozstaw śrub: 5 x 120

ET: 35

Rozmiar opon: 234 / 40

da radę włożyć na z3 przed liftem 1.8?? Pozdrawiam

Opublikowano
ja mam nokiany ale nie pamietam jakie :mrgreen: jakos spojrze na dniach to Ci podam model... jestem z nich bardzo zadowolony, musze przyznac ze czasmi ciezko jest zarzucic tylkiem nawet przy moim 1,8 LPG ;)
ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano
ja mam nokiany ale nie pamietam jakie :mrgreen: jakos spojrze na dniach to Ci podam model... jestem z nich bardzo zadowolony, musze przyznac ze czasmi ciezko jest zarzucic tylkiem nawet przy moim 1,8 LPG ;)

Slyszalem ze 1.6 LPG idzie bokiem bez problemu nawet na 265 z tylu. Chyba czeka Cie swap ... :|

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Ostro chłopaki sobie pozwalacie na tym LPG.....

cholera to na co ja kupiłem 3.0 bez LPG.... :(

ide wymienić car'a :)

to jakieś dobre rady co kupić?

Wdzięczny będę bardzo :)

Opublikowano
Panowie nie orientujecie się może czy kółeczka 18" o danych:

Rozmiar felgi: 8.0 x 18

Rozstaw śrub: 5 x 120

ET: 35

Rozmiar opon: 234 / 40

da radę włożyć na z3 przed liftem 1.8?? Pozdrawiam

Tyl da rade, nie jestem pewny co do przodu - czy opona 235/40 zmiesci sie pod talerzykiem amortyzatora. 225/40 napewno bedzie ok. Pozatym obstawiam ze na takim rozmiarze opon w koleinach nie bedzie zbyt milo ;).

Opublikowano
Saron, moge zobaczyc ale nie wiem czy bedzie chcialo mi sie sprawdzac czy ciagle dziala czy nie ;) w ostatecznosci sam sobie sprawdzisz u Swistara jak bedziemy, ja tam chyba bede najszybciej bo juz 3ego wiec nie zdarzysz byc "nie w stanie" ;)
ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
  • 2 lata później...
Opublikowano

Ja jeżdżę na :

PRZÓD 225/40/R18

TYŁ 255/35/R18

i z przodu są za szerokie opony, bo jak skręcam na max'a kierownicę to opona obciera o wewnętrzną część nadkola!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nosze sie z zamiarem zamontowania felg BROCK B1 w rozmiarze przód 8.5x17 ET 13 oraz tył 10x17 ET 20 moze orientuje sie ktoś , jaki setup rozmiaru by był najbardziej korzystny na te koła? w internecie spotkałem sie z rozmiarem opon na tych kołach w Z3 przód 215/40R17 tył 245/35R17 , moje Z3 to Coupe 2.8 i jest obniżone o 30mm przód/tył.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

bez przesady ja mam teraz 4x 225/45/R17 i nie ma tragedii problem "pływania" owszem występuje ale warto się upewnić czy nie ma problemu z zawieszeniem tzn: wahacze, sworznie, tuleje. Ja bezpośrednio po zakupie wymieniłem cały przód i jest o niebo lepiej. Po tym zrobić zbieżność obowiązkowo i zadbać o opony.

Druga sprawa w/g książki serwisowej można spokojnie zakładać 225/45/R17 na przód i 245/40/R17 na tył.

Opublikowano

Witam,

Ja mam:

225/45/R17 przód

245/45/R17 tył

Problem z koleinami jest praktycznie nieunikniony. No chyba, że ktoś z przodu zakłada opony od peugota 206 :)

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free