Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Wczoraj byłem u wulkanizatora szukac jakiś ładnych 225/45 na moje 17 poniewaz przed wczoraj wpadło mi sie w niemałą dziure byłem na takim zadupiu i sie narobiło zresztą z tyłu juz tez mam zdarte do kontrolnego. I teraz słuchajcie mam zamiar kupic wszystkie 4 sztuki wczoraj znalazłem piekne michelin pilot 225/45 ale tylko 2 sztuki protektor około 6mm. No i wszystko ładnie pieknie ale tylko 2szt. No i szukam dalej i przytrafiły sie sliczne 235/45 continental tez 2 szt. oponki są jak nowe jeszcze cypki mają. No i sie napaliłem te 225 na przód a te 235 na tył tylko nie wiem czy wejdzie mi smiało te 235/45 na moje felgi 7,5J na 17' Jesli mozecie to poradzcie. opone są naprawde exxxtro posmigał bym na nich jeszcze smiało 2 sezony. troche sie zastanawiam czy własnie nie lepiej by było 235/40 bo mi sie wydawał wiekszy balon w tych 235/45 w porównaniu do 225/45 michelin. co sądzicie i co zrobic? :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: aha tu jest link do zdjęć mojej BiEm i sa tam fele http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=76913
Opublikowano

to sa 17stki :> ?

wygladaja jak 15 :D

Powiem tak... sprawdz dobrze te opony bo ciezko dorwac dobre opony uzywane...

jak masz troche pieniedzy najlepiej kupic nowe... bo z oponami jak z loteria mozesz trafic na takie co beda bic i wtedy pieniadze wyrzucone w bloto...

PS. a sprawdzales date wulkanizacji tych opon ? czy tylko popatrzyles ze ladne ?

Opublikowano

eqs ma rację że na używki trzeba uważac. Jeśli kupujesz gdzieś na wulkanizacji to niech dadzą jakiś okres abyś mógł na nich pojeździc i sprawdzic czy wszystko ok. Sprawdź datę produkcji :!:

Ja do Twojego auta z tego roku i z tym silnikiem do felg 7,5 poleciłbym oponki 205/50/17. Z szerszymi będzie tylko kłopot.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
to są 17' orginalne BMW Mpower a nie jakies tam podróbki z allegro a czemu przypominają ci 15 bez zartów :nienie: To sa jedne z lepszych felg BMW