Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Moj problem zaczal sie jak wymienilem wahacze z przodu, drazek kierowniczy i lozysko w tylnym lewym kole. Nastepnego dnia wymienilem 2 opony z przodu a wieczorem nagle padlo DSC, ABS, pozniej predkosciomierz, czasem wspomaganie, kilometry, ekonomizer itd. Pod komputerem pokazywal sie blad tylnego lewego czujnika abs. Moj mechanik stwierdzil ze to pewnie sterownik ABS bo tak zwykle jest jesli pokazuje blad z tylu. Ze sterownikiem pojechalem do naprawy i okazalo sie ze jest sprawny. Tak wiec wymienilem czujnik ABS na nowy, wlaczylem samochod a tu blad. Jednak po ponownym wlaczeniu wszystko wrocilo do normy. Tak przez miesiac jezdzilem az w koncu znow sie zaczelo. Okolo 1-2 dni i znow wrozilo do normy. Co to moze byc? Przypominam ze wymieniane bylo lozysko tylnego lewego kola, tam byl blad i powymianie nastepnego dnia zaczely sie problemy.

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano
Dalej stawiał bym na czujnik. Sprawdź czy nic nie uszkodziłeś, czy wtyczki dobrze siedzą, może kable sie gdzieś złamały albo przetarły. Ja walczyłem 3 tygodnie a w końcu okazało się, że w miejscu gdzie kabel przechodzi przez karoserie był załamany, zaśniedział i już. Powodzenia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik do wymiany na 99,9 %- ja u siebie wymieniałem łożyska (bo trochę przejechały - 480kkm) i mialem to samo ale...byłem przygotowany na wymianę czujnika (właściwie czujników) :D

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zobacz czy obwód się nie zerwał. A prędkościomierz ci działa? Lewy tył odpowiada za prędkościomierz (również ABS) a prawy tył za abs z tego co pamiętam.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska