Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jest następujący:

-nawiew do kabiny mimo kręcenia pokrętłem zawsze jest lodowaty

-nawiewy na szybę ( :cool2: ) i na nogi są takie jak trzeba

Czytałem, że jest cos takiego jak elektrozawory ale wolałbym usłyszec Waszą opinię i wskazówki jak się do tego ustrojstwa dobrać :roll2:

BMW E36 318i M40 10.1993 bez klimatyzacji/klimatronika

Na szczęście działa nawiew na szybę bo szyba przejrzysta i w kabinie ciepło ;) Zauważyłem to zupełnie przez przypadek :)

Opublikowano
Problem jest następujący:

-nawiew do kabiny mimo kręcenia pokrętłem zawsze jest lodowaty

-nawiewy na szybę ( :cool2: ) i na nogi są takie jak trzeba

Ten typ tak ma - popatrz wyraźnie na pokrętło, którym krecisz i zobacz gdzie masz niebieskie pole

Pzdr

Opublikowano

Potwierdzam, ja także tak mam.

Gdy ustawisz sobie pokrętło w położeniu szyba <--> kabina z tym, że musi być bliżej szyby, to będzie ciepłe powietrze wiało i z nawiewu na kabinę. Nie będzie to jakaś rewelacja, a najlepiej to się sprawdza na trasie, gdy już jest nagrzane a chcesz podtrzymać ciepło i nie chcesz aby szyby parowały. Z nawiewem na nogi jest identycznie. :mrgreen:

Opublikowano

Kazde BMW (chyba od E30) bedzie wiało chlodnym powietrzem z nawiewów z konsoli. To po to zeby podczas długiej jazdy w samochodzie było cieplo a nawiew na kierowce orzeźwiał go swoim chlodem

Pozdr

Bylo:

E30 316 (M10b18) 86r - sedan

E30 325i (M20b25) 89r - coupe

E30 325i (M20b25) 87r - Mtech1 coupe

E30 325i (M20b25) 87r - Mtech1 sedan

E36 328i (M52b28) 95r - sedan

E39 540i manual

E36 M3 3.2 sedan

E36 318Ti Compact

E46 330iA Touring

Opublikowano
Kazde BMW (chyba od E30) bedzie wiało chlodnym powietrzem z nawiewów z konsoli. To po to zeby podczas długiej jazdy w samochodzie było cieplo a nawiew na kierowce orzeźwiał go swoim chlodem

Pozdr

hihihi zabrzmialo jak reklama kawy :)

U mnie (mam klime) grzeje ze srodka jak na czerwono mam pokretlo... Jak zmienie to wieje zimnym za to po nogach leci cieplym :)

Dla mnie norma.

Opublikowano
U mnie z klimatronikiem jest tak jak pokretlo dam na niebieskie to ze srodka daje lodowate a reszta cieplym, w miare krecenia w strone czerwona jest to powietrze coraz cieplejsze.
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Ale niespodzianki to BMW daje :) W życiu bym nie pomyślał że takie numery są :) Czyli wszystko OK :) Dziękuję za pomoc...
Opublikowano (edytowane)
Ale niespodzianki to BMW daje :) W życiu bym nie pomyślał że takie numery są :) Czyli wszystko OK :) Dziękuję za pomoc...

...czasem wystarczy przeczytać instrukcję obsługi - sam się dowiedziałem wielu ciekawych rzeczy o których nie miałem zielonego pojęcia jak np.: przewietrzanie wnętrza na postoju, podgrzewane zamki drzwi, wyłączenie sterowania centralnego zamka klapy bagażnika, itp.

Jeśli nie masz w/w książki dostaniesz ją w każdym ASO za 59zł :cool2:

Edytowane przez SN3

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
A może jakieś namiary na wersję elektroniczna? Może byc po angielsku bo ja mam niemiecką i "nicht verstehen" ;)