Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie, chciałbym delikatnie poszerzyc tył, tzn zeby felga z opona była bliżej rantu. W tej chwili z tyłu jest 245/40r17 na feldze 8,5x17 et50. Mysle o dystansie 10-15mm maxymalnie. Jednak słyszałem zle opinie o dystansach, że łożyska szybciej siadają, że gorzej sie prowadzi itd. Jak jest naprawde, macie jakies doswiadczenie?? Czekam na jakies sugestie. Pzdr
Opublikowano

ja tez mam na tyle 245/40/17, mam obnizone zawieszenie (M-tech) i mam dystanse.

Kiedys przy zmianie kol przez pomylke nie zalozyli i kolo nie chcialo sie krecic takze musze je miec.

Przez 3 lata i 70 000km nie zaobserwowalem zwiekszonego zuzycia lozysk,

a prowadzenie bedzie lepsze- wiekszy rozstaw kol.

Zaloz smialo- zawsze mozesz zdjac jakby co.

Opublikowano

Ja bym nie przesadzał...potem ludzie patrzą i oceniają, słychać komentarze na temat tuningu...wg mnie jak juz masz 245 to i tak to są niezłe buty i wiecej nie trzeba ich wystawiać.

W każdym upiększaniu trzeba mieć umiar bo można łatwo przeasadzić...

Opublikowano

Przy lataniu bokami mniejsze prawdobodobieństwo obejrzenia swaiata do góry kołami:D:D :twisted: bo szerzej nie?? hehe..

Ale wg mnie ogólnie jakoś czułbym sie mniej bezpiecznie mając z tyłu dystanse.....niewiem czemu ale....jakos raz zakładałem i miałem dziwne przeczucia zeby je szybko zdjąc.. nie wiem czemu

Opublikowano
Ja bym nie przesadzał...potem ludzie patrzą i oceniają, słychać komentarze na temat tuningu...wg mnie jak juz masz 245 to i tak to są niezłe buty i wiecej nie trzeba ich wystawiać.

W każdym upiększaniu trzeba mieć umiar bo można łatwo przeasadzić...

ale mi nic na zewnatrz nie wystaje.

Jezeli masz obnizone zawieszenie to musisz miec dystanse w przeciwnym razie bedziesz obcieral wewnetrzna strona opony i zdzieral ja.

Opublikowano
zakładaj, przejeździłem na dystansach w 328Ci jakieś 80 tys km ( 10 mm przód i 15 m tył) bez żadnych skutków ubocznych;

było:

e46 328 Ci

e46 320D

e90 330i

e92 330i