Skocz do zawartości

wymiana wahaczy a probem z jazdą na wprost :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wymieniłem ostatnio wahacze i ustawiono mi zbieżność.

Dzisiaj zauważyłem że jak ustawie kierownice na wprost to zaczyna mnie ściągać na prawą stronę. Żeby jechać na wprost muszę delikatnie skręcić kierownice w lewo.

Wie ktoś oco chodzi ? Źle ustawili mi zbieżność ?

pzodr

Opublikowano

albo zła zbierzność ustawiona albo felerny wachacz, nie napisales czy nowy czy uzywka :roll:

ewentulanie jakias czesc zawiesza szwankuje :|

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
Jeśli nie robiłeś tego sam, to zajrzyj pod auto i zobacz jakość usługi. :mrgreen: Może podjedź jeszcze na korektę zbieżności. :think:
Opublikowano
to tak jak mowi Lucass_81, albo wymiana nie przebiegła prawidłowo albo panowie na zbieznosci sie nie postarali :o

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
Witam,

wymieniłem ostatnio wahacze i ustawiono mi zbieżność.

Dzisiaj zauważyłem że jak ustawie kierownice na wprost to zaczyna mnie ściągać na prawą stronę. Żeby jechać na wprost muszę delikatnie skręcić kierownice w lewo.

Wie ktoś oco chodzi ? Źle ustawili mi zbieżność ?

pzodr

Jesli puscisz kierownice to tez ci sciąga? Czy tylko gdy trzymasz ją w pozycji na wprost? Jesli tak jest to zbieżnośc jest ok, tylko przy jej ustawianiu koło kierownicy nie było ustawione idealnie na wprost. Tak czy inaczej bez korekty sie nie obedzie, tylko dopilnuj zeby przy ustawianiu dobrze ci zblokowali koło kierownicy bo jak samemu nie dopilnujesz to ... :mad2:

Opublikowano
przy puszczeniu kierownicy jedzie prosto, tylko jak ją zaczynam prostować to wtedy ściąga :/ bez poprawki sie nie obejdzie