Skocz do zawartości

Podgrzewane zamki,spryskiwacze - jak sprawdzic czy to działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

Chciałem się dowiedzieć jak uruchamia sie podgrzewanie zamkow, slyszalem ze podnosi sie klamke na jakis czas,Moglby ktos napisac cos wiecej, czy podczas jak grzeją sie zamki świeci sie cos w samochodzie np guziki od szyb ?

Opublikowano

Ja pociągniesz za klamke i potrzymasz ok 3 sec to powinny się grzać, zapala się swiatło w środku i przyciski od szyb;

a tak wogóle :search: było juz

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano

to podaj mi namiary na ten watek bo ja troche szukałem i nie zdazyłęm znaleźć

Jeszcze jedno - czy tylko klamka kierowcy jest podgrzewana czy takze inne ?

Opublikowano
Z tego co mi wiadomo to jak podniesiesz klamke kierowcy, zapala sie oświetlenie i podgrzewają sie zamki. Dziala to 3 razy a po trzech razach następuje przerwa na jakis czas, nie wiem dokladnie na ile- tak jest w moim e32. :)

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

Opublikowano
Ale jak włączy się to podgrzewanie to puszczasz wtedy klamka i to grzeje do pewnego momentu czy musisz ciągle ją trzymać ? Tylko klamka od kierowcy jest podgrzewana czy od pasażera takżę ?
Opublikowano
Powinien sam grzać jakiś czas, oświetlenie sie przecież świeci chwile nawet jak puscisz klamke. W e30 mialem na bank obydwa zamki grzane. Teraz mam e32 i nie sądze zeby bylo inaczej.Wydaje mi sie,ze obydwa powinny byc grzane.

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...