Skocz do zawartości

Kierownica M-pakiet z 98r nie pasuje do mojego z 95r!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, kupiłem na allegro kierownice do swojego e36 - takie jakie były w ostatnich rocznikach (chyba 98 i 99) w M-pakietach - taką sama była w M-pakiecie w e-39.

(nie mam akurat aparatu wiec podaje linka do ogłoszenia z e36 z taką kierownicą http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4262771 )

Sprzedający twierdził że jest to kierwnica z jego e36 i będzie pasować do wszystkich e36 - niestety do mojej e36 z 95r nie pasuje.

Nowa kierownica nie jest kompatybilna z taką podkładką z której wystają 3 małe śrubki i kabelek do klaksonu który ma w nowej kierownicy inne podłaczęnie.

Główna duża śruba jest taka sama i takie samo podłączenie poduszki.

Czy muszę zmienić tą podkładke jeszcze, czy kupiłem złą kierownice? czy po prostu ta z późniejszych roczników nie pasuje do wcześniejszych roczników

Opublikowano

musisz to równierz wymienic ,poprostu masz inną taśmę i musisz dokupic od kompletu do nowej kierownicy.

tak mi się przynajmniej wydaje.

pzdr.

Opublikowano

jeżeli masz taką kierownicę sprawa zalatwiona.kup tą taśmę i po klopocie.

tylko upewnij się czy to co gościu sprzedaje to napewno będzie kompletem dotwojej kierownicy.niech ci wysle fotki.

pzdr.